ROLADKI Z SZYNKI I SERA MARYNOWANE W OLIWIE

Roladki z szynki i sera marynowane w oliwie 

Idealna przystawka na imprezę 


Roladki z szynki i sera marynowane w oliwie wpisane są u nas na stałe w menu imprez. Do nasiadówki idealne:-) 

Zawsze robiłam je najwyżej dzień wcześniej. Tym razem zamarynowałam przystawkę, kilka dni przed planowaną kolacją, w pojemnikach  FoodSaver Fresh. System zdał egzamin z czego jestem bardzo zadowolona, gdyż pozwoliło mi to zaoszczędzić dużo czasu i miałam gotowe danie dużo wcześniej przygotowane. Lubię takie udogodnienia przy pracy w kuchni. 


Składniki:
  • 2 opakowania szynki dojrzewającej,
  • 2 opakowania serka twarogowego naturalnego lub ziołowego,
  • 4 - 5 ząbków czosnku,
  • suszona bazylia, pieprz świeżo zmielony,
  • oliwa z oliwek
Przygotowanie:

Najlepiej przygotować roladki dzień wcześniej, a mając pojemniki próżniowe nawet kilka dni wcześniej. Do serków wcisnąć 2 - 3 ząbki czosnku, dodać pieprz i wymieszać. Smarować tak przygotowaną masą plastry szynki, zwijać w ruloniki, ułożyć ciasno w pojemniku. Posypać plastrami czosnku i suszoną bazylią. Zalać oliwą tak, żeby przykryć całość, odessać powietrze zgrzewarką lub zamknąć w pojemniku. Odstawić do lodówki.

Przechowywanie żywności w pojemnikach FoodSaver Fresh  to naprawdę świetna sprawa. Nie marnuje się zapasów. Użyte składniki mogą długo zachowywać świeżość. Zajmują mało miejsca w lodówce. 

Poza tym:

  • produkty spożywcze chronione są przed rozwojem bakterii,
  • jedzenie nie obsycha i dłużej nadaje się do spożycia,
  • produkty zachowują swój smak, zapach i wartości odżywcze.

* Wpis powstał w ramach współpracy partnerskiej z FoodSaver

Chciałam zaprosić również na Black Friday - każdy znajdzie coś dla siebie 🙂



Komentarze

  1. Świetny pomysł na przekąski. Na 100% skorzystam z Twojego przepisu. Te pojemniki do marynowania są super 🙂

    OdpowiedzUsuń
  2. Interesujący przepis, ciekawa jestem, jak smakują takie marynowane roladki? Super pojemniki, przydałby mi się do śledzi ;-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie roladki na pewno smakowałyby mojemu mężowi.

    OdpowiedzUsuń
  4. Tak prosta przekąska ze aż się dziwie ze jeszcze czegoś takiego nie zrobiłam do tej pory. Smakowicie wyglądają.

    OdpowiedzUsuń
  5. O rany, jak one pysznie wyglądają! Chyba też skorzystam z Twojego przepisu;)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Copyright © zacisze kuchenne