GOFRY Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM

Gofry z czosnkiem niedźwiedzim

Gofry zielone z dodatkiem liści czosnku niedźwiedziego 


Gofry z czosnkiem niedźwiedzim przygotowałam  dla Was na specjalną okazję.
W maju obchodzę 10 rocznicę powstania mojego bloga. Kawał czasu...Aż trudno mi uwierzyć, że to już tyle lat minęło. Z tej okazji razem z firmą Breville zapraszam na urodzinowy konkurs. 
Do wygrania rewelacyjna Gofrownica Breville DuraCeramic z dodatkowo wymiennymi wkładami do kanapek. Szczegóły konkursu są w poście na Instagramie. Zapraszam!


Składniki:
  • 50 g czosnku niedźwiedziego
  • 1 szkl. mąki
  • 3/4 szkl. maślanki
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka soli i proszku do pieczenia

Przygotowanie: 

Wszystkie składniki wrzucić do kielicha blendera i zmiksować. Odstawić na około 15 minut.  Smażyć w mocno rozgrzanej gofrownicy posmarowanej odrobiną oleju. Ja swoje podałam z labneh wymieszanym z rzodkiewką, szczypiorkiem i chili. Osobno podsmażyłam w plasterkach szparagi zielone.



Komentarze

  1. Wow, ale one pysznie wyglądają. Nie jadłam jeszcze takich gofrów.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają niesamowicie, piękny kolor to będzie nasz przysmak na tegoroczne lato

    OdpowiedzUsuń
  3. Tak Dorotko, od czosnku są zielone:-)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Copyright © zacisze kuchenne