FRYTKI Z BATATÓW

Frytki z batatów 

Chrupiące i pyszne frytki z batatów 


Frytki z batatów - chrupiące i pyszne:-) Efekt taki otrzymamy dzięki dodatkowi skrobi kukurydzianej.  Mówię Wam - niebo w gębie:-) Świetnie pasują do grillowanych mięs i warzyw. Łapcie przepis i cieszcie się ich smakiem.

Składniki:

Przygotowanie:

Bataty obrać i pokroić w cienkie frytki. Posypać skrobią kukurydzianą, aby całe się nią pokryły. Wyłożyć na blachę z papierem do pieczenia. polać oliwą z oliwek i wymieszać dobrze. Piec w 200 stop. C do zrumienienia. W międzyczasie wymieszać je i ponownie zapiekać. Podawać same lub z sosem  (u mnie z czosnkowym).



Komentarze

Prześlij komentarz

Copyright © zacisze kuchenne