RAGOUT Z MIESZANYCH GRZYBÓW
Ragout z mieszanych grzybów
Najlepszy sos grzybowy
Ragout z mieszanych grzybów okazał się najlepszym sosem jaki zrobiłam i jaki jadłam. Wow!!! Mówię Wam eksplozja smaków, uczta dla podniebienia.
Ragout z mieszanych grzybów - Składniki:- 25 g suszonych borowików
- 150 g świeżych grzybów shimeji brązowych
- 150 g świeżych grzybów shimeji białych
- 250 g pieczarek
- 1/4 selera korzeniowego
- 1 cebula
- 1 łyżeczka pasty miso
- 1 ząbek czosnku
- 200 ml bulionu grzybowego lub warzywnego
- sól, płatki chili
- 1 łyżka mąki pszennej
- 1 łyżka śmietany 18%tł.
- natka pietruszki
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka oliwy
- 25 g suszonych borowików
- 150 g świeżych grzybów shimeji brązowych
- 150 g świeżych grzybów shimeji białych
- 250 g pieczarek
- 1/4 selera korzeniowego
- 1 cebula
- 1 łyżeczka pasty miso
- 1 ząbek czosnku
- 200 ml bulionu grzybowego lub warzywnego
- sól, płatki chili
- 1 łyżka mąki pszennej
- 1 łyżka śmietany 18%tł.
- natka pietruszki
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka oliwy