KANAPKA Z KAWIOREM Z BAKŁAŻANA, OGÓRKIEM MAŁOSOLNYM, RZODKIEWKĄ I MARYNOWANĄ CEBULĄ
Kanapka z kawiorem z bakłażana, ogórkiem małosolnym, rzodkiewką i marynowaną cebulą
Najlepsza warzywna kanapka na świecie
Kanapka z kawiorem z bakłażana, ogórkiem małosolnym, rzodkiewką i marynowaną cebulą. Mówię Wam pycha! Mam ogromną słabość do bakłażana, lubię go wykorzystywać do innych dań. Niekoniecznie musi grać pierwsze skrzypce. Choć tu akurat robi robotę:-) Grzanka dzięki niemu zyskała inny wymiar. Polecam!
Kanapka z kawiorem z bakłażana, ogórkiem małosolnym, rzodkiewką i marynowaną cebulą - Składniki:
- kawior z bakłażana
- 1-2 ogórki małosolne
- 2-3 rzodkiewki
- cebula marynowana
- posiekany szczypiorek
- 2-3 kromki chleba wiejskiego
- oliwa do podsmażenia
- 1/2 łyżeczki przyprawy Za'atar
Kawior z bakłażana:
- 1 upieczony bakłażan
- 2 ząbki czosnku
- sól i pieprz
- sok z cytryny
- oliwa
Marynowana cebula:
- 1 czerwona cebula
- 1 łyżeczka sumaku
- 1/4 łyżeczki soli
- 1 łyżka sok z cytryny
Kanapka z kawiorem z bakłażana, ogórkiem małosolnym, rzodkiewką i marynowaną cebulą - Przepis:
Blendujemy wszystkie składniki na kawior. Następnie kroimy w piórka cebulę, dodajemy sól, sok z cytryny i sumak. Mocno zduszamy. Chleb podpiekamy z oliwą na patelni grillowej. Składamy kanapkę . Smarujemy kawiorem z bakłażana, posypujemy za’atarem. Rozkładamy ogórka małosolnego, rzodkiewki, cebulę marynowaną. Posypujemy szczypiorkiem. Można całość jeszcze oliwą.
Komentarze
Prześlij komentarz