Alfabetyczny spis potraw

A


B

Babeczki z masą budyniową

Babeczki migdałowe bezglutenowe

Babeczki orkiszowe z tatarem ze śledzia

Babka cytrynowa

Babka czekoladowa na zakwasie

Babka mandarynkowa

Babka szwajcarska z dodatkiem marchewki i migdałów

Babka Zebra

Babka ziemniaczana

Babka z zieloną herbatą matcha 

Bagietka Wiedeńska

Bagietki bez zagniatania

Bagietki na płynnym zakwasie

Bagietki z zimną fermentacją

Bajgle 

Bajgle - 3 wersje śniadaniowe

Bajgle z pastą z makreli 

Bakłażan marynowany opalany 

Bakłażanowe piramidki - Parmigiana di melanzane

Bakłażanowe roladki

Bakłażanowy sernik Ottolenghiego

Bakłażany marynowane z ziołami w oliwie

Bakłażany pieczone z soczewicą i pomidorami

Bakłażany zapiekane 

Bakłażany zapiekane z fetą

Bakłażany z mozarellą i gremolatą

Bakłażan z pomidorami i soczewicą

Banoffee

Bataty pieczone z avocado aioli

Bataty pieczone ze szpinakiem, serem i boczkiem

Batony musli

Batony orzechowe wegańskie 

Bezowe gniazdka z lemon curd 

Bigos

Bliny rosyjskie

Boczek pieczony ze skórą po norwesku

Boeuf Strogonow

Botwinka

Botwinka z fetą na cieście francuskim

Bób gotowany z masłem

Bób z chilli, czosnkiem i cebulą

Brioche dyniowa na zakwasie 

Brioszka świąteczna 

Brownie

Brownie bezglutenowe na mące gryczanej

Bruschetta po polsku z kurkami

Bruschetta z pomidorami i bazylią

Budyń jaglany

Bulion grzybowy z pierogami z kaszy manny nadziane fasolą i grzybami

Bułeczki bao z kurczakiem po koreańsku

Bułeczki cynamonowe z borówkami  

Bułeczki drożdżowe muffinkowe z cynamonem i jabłkami

Bułeczki maślane Lussekatter (Oczy św. Łucji)

Bułeczki na zakwasie i tangzhong z masłem czosnkowo-ziołowym

Bułeczki orkiszowe z marcepanem i żurawiną

Bułeczki Szwedzkie  kardamonowe

Bułeczki ziemniaczane 

Bułeczki zajączki drożdżowe z serem

Bułka drożdżowa bez jaj

Bułka kawiorek

Bułki hamburgerowe

Bułki hamburgerowe na zakwasie

Bułki Islandzkie (MÖNDLUSNÚDAR) - z budyniem i malinami

Bułki maślane z Bazylei - Fastenwähe 

Bułki na hot dogi

Bułki na zakwasie

Bułki na zakwasie z pieczonym czosnkiem

Bułki nocne śniadaniowe z maślanką 

Bułki orkiszowe z ziemniakami na zakwasie

Bułki pszenne z biboszem

Bułki rustykalne

Bułki Burli z wodą drożdżową z winogron 

Bułki wiązane Petera Reinharda 

Bułki zawijane z jarmużem

Bundz z truskawkami a'la caprese

Bundz z ziołami w oleju

Buraki macerowane, zapiekane, skropione olejem z pestek dyni

Buraki z sosem oliwkowo-kaparowm 

Buraki zapiekane z kozim serem

Burger śródziemnomorski

Burgery z buraka

Burrito z chili con carne z dynią z wolnowaru

 
C

Cappuccino grzybowe

Carnitas - pieczona po meksykańsku wieprzowina

Carpaccio di bresaola

Carpaccio z borowików 

Carpaccio z łososia dojrzewającego

Casarecce z łososiem

Chałka drożdżowa

Chałka na zakwasie

Chipsy ziemniaczane z pesto jarmużowym na bazie oleju z ostropestu

Chleb codzienny na zakwasie 

Chleb czarny  Hamelmana z dodatkiem czerstwego pieczywa

Chleb bezglutenowy z kaszą gryczaną

Chleb dyniowy

Chleb Fendu

Chlebek bananowy

Chlebek nadziewany szpinakiem i fetą

Chlebek pita

Chlebek turecki zapiekany z mięsem i fetą

Chleb francuski z Owernii 

Chleb gryczany z cebulką

Chleb jogurtowy na zaczynie

Chleb kaszubski na podmłodzie

Chleb kukurydziany na poolish czyli polskim rozczynie drożdżowym

Chleb litewski na mące żytniej i zakwasie

Chleb litewski z kminkiem 

Chleb marchwiowy na zakwasie

Chleb Mediolański 

Chleb Młynarza

Chleb naan prażony na patelni

Chleb na zaczynie z biga 

Chleb na zakwasie pszenno-żytnim

Chleb na zakwasie z jalapeño i cheddarem

Chleb norweski -  Knekkebrod

Chleb od Rodolpha Coustona

Chleb oliwkowy

Chleb orkiszowy dekoracyjny

Chleb orkiszowy ubijany

Chleb orkiszowy z kaszą gryczaną

Chleb orkiszowy z kuskusem z garnka

Chleb ormiański tradycyjny Matnakash 

Chleb Pan Rustico

Chleb piwno-cebulowy

Chleb pszenno-orkiszowy na zakwasie

Chleb pszenno – orkiszowy ze słoika z chia, czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim

Chleb pszenno – orkiszowy z płatkami żytnimi i owsianymi

Chleb pszenno - żytni z prażoną mąką

Chleb pszenny na  żytnim zakwasie

Chleb pytlowy na zakwasie z pestkami dyni

Chleb pytlowy z dodatkiem mąki pszennej z cebulką

Chleb składany 

Chleb sycylijski z semoliny

Chleb śródziemnomorski owsiano-żytni

Chleb świąteczny z kawą i migdałami 

Chleb Ticino 

Chleb Toskański

Chleb tostowy Pan De Mie na zakwasie 

Chleb wełniany bułkowy 

Chleb wenezuelski z szynką i oliwkami - Pan de Jamon 

Chleb wiejski całonocny jasny

Chleb wiejski na kefirze 

Chleb z brązowym ryżem na tang zhong 

Chleb z garnka na poolish

Chleb ziołowy z płatkami owsianymi

Chleb z karmelizowanym porem i pestkami

Chleb z pieczonymi ziemniakami 

Chleb z Vermont na zakwasie wg Hamelmana

Chleb żytni radzieckiego żołnierza

Chleb żytni z ziarnami

Chłodnik

Chłodnik francuski Vichyssoise

Chowder - zupa rybna

Chrust Neli Rubinstein

Churros z gorącą czekoladą 

Chrzanowa pasta rybna

Ciabatta z orzechami włoskimi i rodzynkami

Ciasteczka owsiane z kawałkami czeolady 

Ciasteczkowe choinki 

Ciastka brownie z cukinią i kawałkami czekolady

Ciastka francuskie z jagodami

Ciastka koksowe z kleiku ryżowego

Ciastka owsiane bananowe z żurawiną

Ciastka owsiane malinowe 

Ciastka z czekoladą i chia

Ciastka ze skwarek

Ciastka z jabłkami

Ciastka z żurawiną, migdałami i czekoladą

Ciasto biszkoptowe z jabłkami

Ciasto 3 bit

Ciasto chałwowe

Ciasto czekoladowe najlepsze 

Ciasto czekoladowe na białkach

Ciasto drożdżowe ze szparagami

Ciasto dyniowe

Ciasto dyniowe z jabłkami

Ciasto francuskie z wiśniami

Ciasto imbirowe z melasą 

Ciasto jogurtowe z truskawkami I

Ciasto jogurtowe z truskawkami II

Ciasto kruche ze śliwkami

Ciasto kruche z rabarbarem pod kruszonką

Ciasto kruche z truskawkami i pianką budyniową

Ciasto marchewkowe 

Ciasto orkiszowe ze śliwkami 

Ciasto pomarańczowe z białek

Ciasto z jagodami i budyniową pianką

Ciasto z morelami

Ciasto z pianką i galaretką 

Ciasto z pokrzywą i suszonymi pomidorami

Ciasto z rabarbarem

Cielęcina w śmietanie

Clafoutis serowe z czereśniami

Clafoutis z jabłkami i dynią

Crepes z pieczarkami

Croissanty

Croissanty J. Hamelmana

Croissant z figami na słono 

Croissant z kozim serkiem i szparagami 

Crostini z avocado i pieczonym pomidorem 

Crostini z figą i owczym serem

Crostini z pastą z bobu 

Crostini z serkiem kozim, zatarem, bobem i gremolatą

Crumble jabłkowe z kozim serem

Crumble morelowe bezglutenowe

Crumble z rabarbarem

Cukinia grillowana nadziewana serkiem

Cukinie okrągłe zapiekane z mięsem

Cukinia pieczona z sałatką z dzikiego ryżu 

Curry z krewetek 

Cynamonowe bułeczki z borówkami

Cynamonowe palmiery

Cytrynowe ciasteczka z lemon curd 

Czebureki z mięsem

Czekolada na gorąco

Czekolada na gorąco z daktylami i masłem migdałowym

Czekoladowy deser jaglany

Czeskie rogaliki


D

Daktylowe kulki mocy

Deser czekoladowy z kaszą jaglaną

Deser kokosowy z chia

Deser serowy malinowy

Deser z mascarpone, czekoladą i granatem

Deska serów i wędlin

Dip z buraka i fety

Dip z grochu - fava 

Dipy biesiadne 

Dorsz z harissą

Dorada z pieca

Dorsz w orzechowo-ziołowej panierce

Drink Rosemary Gin Gimlet

Drożdżowiec z rabarbarem

Drożdżowiec z truskawkami

Drożdżówki Szneki z glancem

Drożdżówki wytrawne

Drożdżówki z jagodami i serem

Drożdżówki z rabarbarem i serem

Dynia i brukselka w jesiennej zapiekance z sosem cukiniowym

Dyniowy sernik z sosem karmelowym

Dżem aroniowy 

Dżem figowo-śliwkowy

Dżem pomarańczowy

Dżem rabarbarowo-pomarańczowy


E

Empanadasz soczewicą i zielonym sosem z awokado

Enchilada

Eskalopki wieprzowe w sosie z suszonych pomidorów

Eton mess


F

Falafel I

Falafel

Farfalle zapiekane z kurkami i gorgonzolą

Farfalle z oscypkiem i czerwonym pesto 

Farfalle z pesto szparagowym i grillowanymi warzywami

Farfalle z sosem krewetkowym i pieczonym halibutem 

Fasola z jarmużem w sosie pomidorowym

Fasola z karczochami

Fasolka po bretońsku

Fasolka  szparagowa w szynce

Fasolka szparagowa z fistaszkami

Fasolka szparagowa z mielonym mięsem 

Faworki polskie Pierre Herme

Faworki toskańskie - cenci 

Faworki trydenckie

Faworki z amoniakiem

Figa nadziewana kozim serem

Figowa przystawka

Filet z dorsza na szpinaku 

Flaczki z boczniaków

Flaki po warszawsku

Flambirowane kotlety ze schabu z sosem z zielonek 

Focaccia na zakwasie

Foccacia z ziołową oliwą

Fougasse mistrza Hamelmana

Frytki z batatów

G

Galette pełnoziarniste z bakłażanem

Galette - rustykalna tarta z wiśniami

Gazpacho

Gęsia pierś pieczona w rękawie

Gęsina pieczona z sosem dyniowym

Gnocchi dyniowe

Gofry

gofry dyniowe bezglutenowe

Gofry bezglutenowe z ciecierzycy

Gofry bezglutenowe z musli 

Gofry z czosnkiem niedźwiedzim

Gofry z mango 

Gofry z kaszy gryczanej 

Gołąbki leniwe bez zawijania

Gołąbki z kaszą gryczaną, dynią i grzybami

Gołąbki z wolnowaru

Gozleme i ayran - przysmak turecki

Gravlax z łososia

Grecka zupa z zielonej soczewicy (fakes)

Grillowane kotlety jagnięce z sosem tzatziki i warzywami smażonymi z patelni 

Grillowa sałatka ziemniaczana

Grissini

Grochówka 

Grochówka na kościach wędzonych

Gruszka z brukselką

Gruszki gotowane w winie z czekoladą

Grzaneczki czosnkowo-ziołowe do pochrupania

Grzanki z borowikami

Gulasz wołowy z pieczoną kaszą jęczmienną

Gyros z kurczaka

Gyros z polędwiczki wieprzowej z pitą i tzatzikami


H


I



K

Kawa latte z puree dyniowym - Pumpkin spice latte

Kawa z pianką imbirową  i syropem z kwiatów czarnego bzu

Konfitura z arbuza i czerwonej porzeczki


L


Ł



M



N



O

Oscypek grillowany z sosem truskawkowym

Owsianka z karmelizowanymi śliwkami 



P

Panforte di Siena

Pasta z sera wędzonego, tuńczyka i marchewki

Paszteciki krucho-drożdżowe do barszczyku

Pasztet z czerwonej soczewicy

Pasztet z dzika

Pasztet z gotowanego mięsa z rosołu i zielonej soczewicy

Pasztet z królika

Pasztet z pieczonej gęsiny

Pavlova z truskawkami

Pâté wegetariańskie

Pâté z kurzych wątróbek 

Perliczka pieczona po prowansalsku

Pesto z bazylii 

Pesto z botwinki

Pieczarki faszerowane

Pieczarki z gremolatą z wolnowaru 

Pieczone pomidory

Pieczony ziemniak z sałatką śledziową

Pielmieni w rassolniku

Pierniczki Katarzynki

Pierniczki na maślance 

Piernik ekspresowy

Piernik staropolski

Pierogi bezglutenowe z ziemniakami

Pierogi drożdżowe pieczone

Pierogi drożdżowe z pokrzywą

Pierogi górskie z bryndzą i oscypkiem

Pierogi nadziane dynią i ricottą

Pierogi na kefirze z kapustą i grzybami

Pierogi orkiszowe z kapustą słodką i borowikami

Pierogi ruskie na kefirze

Pierogi szpinakowo-serowe

Pierogi z borowikami i serem bundz

Pierogi z botwinką okraszone szparagami i migdałami

Pierogi z burakiem, gorgonzolą i włoskimi orzechami

Pierogi z cielęciną w sosie kurkowym

Pierogi ze szparagami i zieloną soczewicą

Pierogi z jarmużem

Pierogi z kaszą gryczaną

Pierogi z kaszą jaglaną 

Pierogi z kurkami

Pierogi z pieczoną gęsiną i kapustą

Pierogi z soczewicą, kapustą i grzybami

Pierogi z ziemniakami, serem i koprem smażone na głębokim tłuszczu

Pierożki z indykiem

Piersi kacze z gruszką

Pigwowiec suszony

Pigwowiec z imbirem w syropie

Pissaladiere

Pita z mięsem i warzywami

Pizza - najlepsze ciasto

Pizza alzacka 

Pizza calzone z grzybami

Pizza dietetyczna z twarogiem

Pizza pieczona na kamieniu

Pizza pita z chorizo, suszonymi pomidorami i ricottą

Pizza turecka Lahmacun z mięsem 

Pizza z rukolą i pomidorkami

Pizza śniadaniowa z kaszy kukurydzianej

Pizza biała z brukselką

Pizza z zielonkami i kremowym sosem

Pizzerki

Placki cukiniowo- ziemniaczane podane z kurkami

Placuszki jogurtowe bezglutenowe z owocami

Placuszki jogurtowe z truskawkami

Placuszki kokosowe 

Placuszki kukurydziane śniadaniowe 

Placuszki z cukinii - Kolokithokeftedes 

Placuszki z mąki z ciecierzycy

Pleśniak z owocami 

Placuszki z kimchi i brokułami

Podpłomyki z czosnkiem niedźwiedzim i ziemniakami

Podpłomyk z pomidorami i jajkiem

Podpłomyi z pomidorkami, kozim serem i oliwkami 

Poduszeczki z pomidorkiem styczniowe

Polenta burgery z sałatką ze świeżego jarmużu z karmelizowaną cebulą

Polenta z sosem grzybowym 

Polenta z zapiekanymi zielonymi szparagami z fetą i czosnkiem niedźwiedzim 

Polędwiczki z dorsza 

Polędwiczki wieprzowe na szpinaku

Polędwiczki z sosem kurkowym

Polędwiczki wieprzowe z suszonymi pomidorami

Pomidorki koktajlowe kiszone

Poncz dyniowo-kokosowy

Potrawka z zielonej soczewicy, pieczarek i jarmużu

Pulled pork

PULLED PORK Z DYNIĄ Z WOLNOWARU

Pulpety z indyka w sosie z marchewką

Precle 

Przekąska figowa

Przystawka szparagowo-łososiowa

Przystawka z łososia, marynowanej cukinii i avocado

Pstrąg z patelni grillowej 

Ptysie wytrawne śniadaniowe

Ptysie z kremem 

Pudding chia z musem dyniowo-pomarańczowym 

Pulpety z cielęciny w sosie pomidorowm

Pumpernikiel na zaczynie

Puree ziemniaczane na zielono

Quesadilla ze szpinakiem i karczochami

Quesadilla z ziemniakami i chorizo

Quiche prowansalski 


R

Ragout z podgrzybków

Raclette

Racuchy z jagodami

Ramen z wieprzowiną (Tonkotsu ramen)

Ratatouille, ale bez cukinii

Ravioli z botwinką w sosie koperkowym

Relish truskawkowy z chilli

Relish śliwkowy

Relish z pomidorków koktajlowych

Rillettes z kaczki i gęsi

Risotto z dynią 

Risotto ze szparagami

Risotto z grzybami

Risotto z kalafiorem

Risotto z młodą kapustą 

Risotto z truflami i boczniakami

Rogale chlebowe z ziemniakami

Rogale Marcińskie

Rogale z orzechami

Rogaliki Kifli

Rogaliki krucho-drożdżowe

Rolada z cukinii 

Roladki z łososia nadziewane serem ricotta i kurkami z sosem kawiorowym

Roladki z szynki i sera

Roladki z szynki i sera marynowane w oliwie

Roladki z udźca indyka

Rostbef wołowy pieczony

Rosół tradycyjny z kaczki

Rozmarynowy kurczak z pieczonymi warzywami

Rożki z botwinką, szpinakiem i fetą w cieście filo

Rukola z figami i gorgonzolą

Ryba po japońsku

Ryba z jarmużem pod beszamelem 

Rydz z patelni 

Ryż basmati ugotowany w zielonej herbacie z pieczonym bakłażanem

Ryż na mleku z sosem malinowym i ciasteczkami imbirowymi

Ryż po meksykańsku

Ryż smażony

Ryż smażony z warzywami


S

Saganaki z krewetkami 

Sajgonki z krewetkami i awokado

Saltimbocca

Sałata z avocado, rzodkiewką i orzechami laskowymi

Sałata z truskawkami 

Sałatka bawarska z kiełbasy - Wurstsalat

Sałatka brokułowa

Sałatka brokułowa II

Sałatka grecka

Sałatka gyros

Sałatka kolorowa

Sałatka makaronowa w słoiku

Sałatka na ciepło z młodych ziemniaków, bobu i kurek

Sałatka Panzanella 

Sałatka pieczarkowa

Sałatka pomidorowa z arbuzem i serem Halloumi

Sałatka po żydowsku 

Sałatka szpinakowo-szparagowa

Sałatka szwedzka z ogórków 

Sałatka śledziowa

Sałatka tajska z mango

Sałatka tuńczykowa

Sałatka ukraińska z serem i czosnkiem

Sałatka wiosenna 

Sałatka z bakłażanem

Sałatka z burakiem i mandarynką

Sałatka z burakiem i pieczoną fetą

Sałatka z brukselki

Sałatka z buraka i avocado

Sałatka z fenkułem i grejpfrutem

Sałatka z łososiem wędzonym 

Sałatka ze szparagami, bobem i rzodkiewką

Sałatka ze szparagów, krewetek i ogórka z sosem kaparowym 

Sałatka z karczochami

Sałatka ziemniaczana 

Sałatka ziemniaczana z pesto z czosnku niedźwiedziego 

Sałatka z burakiem i pieczoną fetą

Sałatka z karczochami

Sałatka z komosą ryżową, pieczonymi warzywami i z sosem na oleju lnianym

Sałatka z krewetkami i sosem tysiąca wysp

Sałatka z kurczakiem i selerem naciowym

Sałatka z łososiem

Sałata z owocami granatu i sharona

Sałatka z paluszków krabowych i selera naciowego

Sałatka z pieczoną dynią i granatem

Sałatka z pieczonych buraków z kardamonem i kozim serem

Sałatka z pieczonymi warzywami

Sałatka z rukoli, truskawek i łososia

Sałatka z selerem naciowym, gruszką, granatem i serem pleśniowym

Sałata z truskawkami

Sałatka z zielonych pomidorów

Schab duszony z porem i marchewką

Schab gotowany 2 razy po 5 minut

Schab peklowany gotowany, podany z piklami

Schab suszony z pończochy

Schiacciata con l'uva (toskański placek z winogronami)

Schiacciata - toskańskie pieczywo

Sernik Baskijski 

Sernik gotowany

Sernik krakowski bezglutenowy

Sernik królewski kokosowy

Sernik na jogurtach greckich

Sernik na spodzie brownie

Sernikobrownie z jeżynami

Sernik z malinami

Serowa przekąska - hit imprezy 

Serowe kuli z żurawiną i orzechami

Ser smażony z kminkiem

Sery wędzone 

Ser z jogurtu Labneh

Sezamowe ciasteczka

Shepherd's pie - angielska zapiekanka pasterska

Shoarma z polędwicy wieprzowej

Skrzydełka BBQ

Skrzydełka orientalne

Skrzydełka upite tequilą po meksykańsku z pieczonymi na ostro ziemniaczkami, salsą i guacamole

Skrzydełka w glazurze piernikowej

Skubaniec z wiśniami

Smalec z cebulką i jabłkiem 

Smoothie bowl z mango i bananem

Smoothie bowl z zieloną matcha 

Smoothie tropikalne

Smoothie truskawkowe wegańskie

Smoothie truskawkowo-arbuzowy

Smoothie truskawkowo - bananowy

Smoothie z burakiem

Smoothie z jarmużem, ogórkiem i jabłkiem

Smoothie z rukolą

Soczewica z burakami i olejem z pestek dyni

Socca z ziołami 

Sok agrestowy i porzeczkowy z sokownika

Soki kolorowe na wiosnę

Soki z wyciskarki wolnoobrotowej

Sorbet brzoskwiniowy z cytryną i bazylią

Sos gribiche do ryb 

Sos holenderski 

Sos kurkowy klasyczny

Sos paprykowy

Sos pomidorowy z soczewicą

Sos porowy z małżami

Sos porzeczkowy na zimno

Sos Romesco podany do pieczonych warzyw

Sos tatarski

Sos tysiąca wysp

Sos z avocado

Spaghetti z bobem, groszkiem i miętą wg. J.Olivera

Spaghetti z grzybami i pieczoną dynią

Spaghetti z kalmarami

Spaghetti z krewetkami i suszonymi pomidorami 

Spaghetti z krewetkami w sosie pomidorowym

Spaghetti z prawdziwkami

Spring rollsy warzywno-kwiatowe 

Spring rollsy z łososiem wędzonym i warzywami

Steki z kalafiora

Steki z polędwicy wieprzowej z sosem z sera pleśniowego z dodatkiem szpinaku 

Steki z tuńczyka z cytryną i masłem kaparowo-pietruszkowym

Stek z antrykotu metodą sous vide

Stek z polędwicy wołowej z bobem i puree marchewkowym 

Stir Fry z indykiem

Strudel z bakłażanem i fasolką w roli głównej

Strudel ze szpinakiem, dynią, suszonymi pomidorami, karczochami i serem feta

Strudel z karpiem oraz kapustą i grzybami

Surówka z białej kapusty ze słoika 30 dniowa

Sushi muffiny z krewetkami

Sushi maki

Syrop piernikowy 

Syrop z kwiatów bzu czarnego

Syrop żurawinowy 

Szakszuka według Yotama Ottolenghiego

Szakszuka zielona z czosnkiem niedźwiedzim

Szakszuka zielona ze szpinakiem

Szarlotka laboratoryjna

Szarlotka Misiankowa

Szaszłyki drobiowe

Szaszłyki drobiowe nadziewane pesto z czosnku niedźwiedziego

Szaszłyki z boczniaków na puree z ciecierzycy 

Szaszłyki z łososia i krewetek grillowane

Szczupak w śmietanie

Szparagi na cieście francuskim

Szparagi pieczone z szynką

Szparagi pieczone z czosnkiem i parmezanem

Szparagi wg Jamiego Olivera

Szparagi w szynce pod beszamelem

Szparagi zapiekane podane z sosem z czosnku niedźwiedziego

Szparagi zapiekane z szynką parmeńską

Szparagi z burratą

Szparagi z chrupiącą szynką i jajkiem w koszulce na grzance

Szparagi pieczone z czosnkiem i parmezanem

Szparagi pieczone w panierce z panko z parmezanem

Szparagi zapiekane na płatach lasagne

Szparagi z łososiem wędzonym 

Szparagi z sosem holenderskim

Szparagi z sosem truskawkowym 

Szparagowo – kurkowy duet

Szpecle

Szpinak smażony

Szynka faszerowana serem i winną śliwką


Ś

Śledzie korzenne

Śledzie po kaszubsku z kiszonym ogórkiem

Śledzie po szwedzku z musztardą

Śledzie szwedzkie - Inlagd sill  

Śledzie w oleju

Śledzie z brzoskwiniami w sosie curry

Śledzie z imbirem marynowanym, porem i żurawiną

Śledzie z kolendrą i limonką

Śledzie z marchewką, imbirem i czerwoną cebulą

Śledzie z marynowanymi rydzami

Śledzie z selerem

Śledzie w oleju lnianym

Śledzik w śmietanie

Śledziowe roladki korzenne z bakaliami

Śmietanowiec mandarynkowy Gizeli

Śmietanowiec porzeczkowy


Q

Quiche prowansalski

Quinoa bowl z avocado


T

Tabbouleh

Taco z kurczakiem 

Tacos miseczki z kurczakiem

Tacos z pokrzywy ze stekiem

Tacos z szarpanym kurczakiem

Tagliatelle ze szpinakiem 

Tagliatelle z zielonymi szparagami 

Tagliatelle w sosie truflowym z boczniakami

Tapioka - deser z jagodami

Tarta bezglutenowa z kremem kokosowym z awokado, matcha i limonką

Tarta cytrynowa 

Tarta imbirowa z orzechami pecan (Pecan Pie)

Tartaletki warzywne z płatkami żytnimi

Tartaletki z czerwoną cebulą, żurawiną i białą kiełbasą

Tartaletki warzywne z płatkami żytnimi

Tarta orkiszowa z kurkami

Tarta orzchowa - binsztych

Tarta porowo-boczkowa 

Tarta serowa bezglutenowa

Tarta serowa z nektarynkami

Tarta tatin z cukinią i słodko-pikantnym serkiem

Tarte Flambée (Flàmmeküeche)

Tarty z bakłażanem na spodzie z pumpernikla

Tarta z botwinką

Tarta z burakiem, orzechami i serem

Tarta z czosnkiem niedźwiedzim i jajkiem 

Tarta z cukinią, fetą i pomidorami

Tatar piernikowy śledziowy podany na pieczonych batatach

Tatar z łososia po meksykańsku

Tatar z łososia wędzonego

Tarta z kiszoną kapustą i grzybami

Tarta z porami i grzybami 

Terrina z pstrąga podana z piklami warzywnymi

Torcik pomidorowy

Tort bezowy dacquoise

Tort brownie z kremem orzechowo-sezamkowym

Tort Charlotte z owocami

Tort czekoladowy

Tort egipski

Tort malinowy dwupiętrowy 

Tort marchewkowy z duszkami

Tortellini szpinakowe zapieczone z pulpecikami mięsnymi

Tortilla hiszpańska z łososiem i kapustą

Tortilla hiszpańska z ziemniakami, szpinakiem i chorizo

Tortilla z kurczakiem

Tostadas

Tost z pomidarami i cebulowym aioli

Tosty z batata 

Tosty z pomidorkami i cheddarem

Tosty z zatarem, camembertem, pomidorkami koktajlowymi i rukolą

Tost z dynią, avocado, szparagami i groszkiem

Tosty zapiekane z roladą kozią, salsą warzywną i pesto z liści rzodkiewek

Tosty z kimchi

Tosty z kozim serem, szparagami, groszkiem cukrowym i rzodkiewką

Trufle z żurawiną i daktylami

Truskawki z rabarbarem pod migdałową kruszonką

Truskawkowe Daiquiri

Truskawkowe smoothie bowl 


U

Udka z kurczaka  grillowane i marynowane w jogurtowej marynacie

Uszka z grzybami

W


Z


Ż

Komentarze

Copyright © zacisze kuchenne