Alfabetyczny spis potraw

A

Ajvar

Amoniaczki


B

Babeczki z masą budyniową

Babeczki migdałowe bezglutenowe

Babka cytrynowa

Babka czekoladowa na zakwasie

Babka mandarynkowa

Babka Zebra

Babka ziemniaczana

Bagietki na płynnym zakwasie

Bagietki z zimną fermentacją

Bajgle 

Bajgle - 3 wersje śniadaniowe

Bakłażanowe piramidki - Parmigiana di melanzane

Bakłażanowe roladki

Bakłażanowy sernik Ottolenghiego

Bakłażany marynowane z ziołami w oliwie

Bakłażany pieczone z soczewicą i pomidorami

Bakłażany zapiekane z fetą

Bakłażany z mozarellą i gremolatą

Bakłażan z pomidorami i soczewicą

Banoffee

Bataty pieczone z avocado aioli

Bataty pieczone ze szpinakiem, serem i boczkiem

Batony musli

Bigos

Bliny rosyjskie

Boczek pieczony ze skórą po norwesku

Boeuf Strogonow

Botwinka

Botwinka z fetą na cieście francuskim

Bób gotowany z masłem

Bób z chilli, czosnkiem i cebulą

Brownie

Brownie bezglutenowe na mące gryczanej

Bruschetta po polsku z kurkami

Bruschetta z pomidorami i bazylią

Budyń jaglany

Bulion grzybowy z pierogami z kaszy manny nadziane fasolą i grzybami

Bułeczki cynamonowe z borówkami  

Bułeczki drożdżowe muffinkowe z cynamonem i jabłkami

Bułeczki maślane Lussekatter (Oczy św. Łucji)

Bułeczki Szwedzkie  kardamonowe

Bułeczki ziemniaczane

Bułka drożdżowa bez jaj

Bułki hamburgerowe

Bułki hamburgerowe na zakwasie

Bułki Islandzkie (MÖNDLUSNÚDAR) - z budyniem i malinami

Bułki na hot dogi

Bułki na zakwasie

Bułki na zakwasie z pieczonym czosnkiem

Bułki pszenne z biboszem

Bułki Burli z wodą drożdżową z winogron 

Bułki zawijane z jarmużem

Bundz z truskawkami a'la caprese

Bundz z ziołami w oleju

Buraki macerowane, zapiekane, skropione olejem z pestek dyni

Buraki zapiekane z kozim serem

Burger śródziemnomorski


C

Cappuccino grzybowe

Carnitas - pieczona po meksykańsku wieprzowina

Carpaccio di bresaola

Carpaccio z borowików 

Carpaccio z łososia dojrzewającego

Casarecce z łososiem

Chałka drożdżowa

Chałka na zakwasie

Chipsy ziemniaczane z pesto jarmużowym na bazie oleju z ostropestu

Chleb czarny  Hamelmana z dodatkiem czerstwego pieczywa

Chleb bezglutenowy z kaszą gryczaną

Chleb dyniowy

Chleb Fendu

Chlebek bananowy

Chlebek nadziewany szpinakiem i fetą

Chlebek pita

Chlebek turecki zapiekany z mięsem i fetą

Chleb kaszubski na podmłodzie

Chleb kukurydziany na poolish czyli polskim rozczynie drożdżowym

Chleb litewski na mące żytniej i zakwasie

Chleb litewski z kminkiem 

Chleb marchwiowy na zakwasie

Chleb Młynarza

Chleb naan prażony na patelni

Chleb na zaczynie z biga 

Chleb na zakwasie pszenno-żytnim

Chleb norweski -  Knekkebrod

Chleb od Rodolpha Coustona

Chleb oliwkowy

Chleb orkiszowy dekoracyjny

Chleb orkiszowy ubijany

Chleb orkiszowy z kaszą gryczaną

Chleb orkiszowy z kuskusem z garnka

Chleb Pan Rustico

Chleb piwno-cebulowy

Chleb pszenno – orkiszowy z płatkami żytnimi i owsianymi

Chleb pszenno - żytni z prażoną mąką

Chleb pytlowy na zakwasie z pestkami dyni

Chleb pytlowy z dodatkiem mąki pszennej z cebulką

Chleb sycylijski z semoliny

Chleb śródziemnomorski owsiano-żytni

Chleb świąteczny z kawą i migdałami 

Chleb Toskański

Chleb wiejski całonocny jasny

Chleb z brązowym ryżem na tang zhong 

Chleb z garnka na poolish

Chleb ziołowy z płatkami owsianymi

Chleb z karmelizowanym porem i pestkami

Chleb z pieczonymi ziemniakami 

Chleb z Vermont na zakwasie wg Hamelmana

Chleb żytni radzieckiego żołnierza

Chleb żytni z ziarnami

Chłodnik

Chłodnik francuski Vichyssoise

Chowder - zupa rybna

Chrust Neli Rubinstein

Chrzanowa pasta rybna

Ciabatta z orzechami włoskimi i rodzynkami

Ciasteczkowe choinki

Ciastka francuskie z jagodami

Ciastka koksowe z kleiku ryżowego

Ciastka owsiane bananowe z żurawiną

Ciastka owsiane malinowe 

Ciastka z czekoladą i chia

Ciastka ze skwarek

Ciastka z jabłkami

Ciasto 3 bit

Ciasto chałwowe

Ciasto drożdżowe ze szparagami

Ciasto dyniowe

Ciasto dyniowe z jabłkami

Ciasto francuskie z wiśniami

Ciasto jogurtowe z truskawkami I

Ciasto jogurtowe z truskawkami II

Ciasto kruche ze śliwkami

Ciasto kruche z rabarbarem pod kruszonką

Ciasto kruche z truskawkami i pianką budyniową

Ciasto marchewkowe 

Ciasto pomarańczowe z białek

Ciasto z jagodami i budyniową pianką

Ciasto z morelami

Ciasto z pianką i galaretką 

Ciasto z pokrzywą i suszonymi pomidorami

Ciasto z rabarbarem

Cielęcina w śmietanie

Clafoutis serowe z czereśniami

Clafoutis z jabłkami i dynią

Crepes z pieczarkami

Croissanty

Croissanty J. Hamelmana

Crostini z avocado i pieczonym pomidorem 

Crostini z figą i owczym serem

Crostini z pastą z bobu

Crumble jabłkowe z kozim serem

Crumble morelowe bezglutenowe

Crumble z rabarbarem

Cukinia grillowana nadziewana serkiem

Cukinie okrągłe zapiekane z mięsem

Curry z krewetek 

Cynamonowe bułeczki z borówkami

Cynamonowe palmiery

Cytrynowe ciasteczka z lemon curd

Czekolada na gorąco

Czekoladowy deser jaglany

Czeskie rogaliki


D

Deser czekoladowy z kaszą jaglaną

Deser serowy malinowy

Deser z mascarpone, czekoladą i granatem

Dip z buraka i fety

Dipy biesiadne

Dorada z pieca

Dorsz w orzechowo-ziołowej panierce

Drink Rosemary Gin Gimlet

Drożdżowiec z rabarbarem

Drożdżowiec z truskawkami

Drożdżówki wytrawne

Drożdżówki z rabarbarem i serem

Dynia i brukselka w jesiennej zapiekance z sosem cukiniowym

Dyniowy sernik z sosem karmelowym

Dżem aroniowy 

Dżem figowo-śliwkowy

Dżem rabarbarowo-pomarańczowy


E

Enchilada

Eskalopki wieprzowe w sosie z suszonych pomidorów

Eton mess


F

Falafel

Farfalle zapiekane z kurkami i gorgonzolą

Farfalle z oscypkiem i czerwonym pesto 

Farfalle z pesto szparagowym i grillowanymi warzywami

Farfalle z sosem krewetkowym i pieczonym halibutem

Fasola z karczochami

Fasolka po bretońsku

Fasolka szparagowa z fistaszkami

Fasolka szparagowa z mielonym mięsem 

Faworki toskańskie - cenci 

Faworki trydenckie

Faworki z amoniakiem

Figa nadziewana kozim serem

Figowa przystawka

Filet z dorsza na szpinaku

Flaki po warszawsku

Flambirowane kotlety ze schabu z sosem z zielonek 

Focaccia na zakwasie

Fougasse mistrza Hamelmana

G

Galette pełnoziarniste z bakłażanem

Galette - rustykalna tarta z wiśniami

Gazpacho

Gęsia pierś pieczona w rękawie

Gęsina pieczona z sosem dyniowym

Gnocchi dyniowe

Gofry

Gołąbki leniwe bez zawijania

Gozleme i ayran - przysmak turecki

Gravlax z łososia

Grecka zupa z zielonej soczewicy (fakes)

Grillowane kotlety jagnięce z sosem tzatziki i warzywami smażonymi z patelni 

Grillowa sałatka ziemniaczana

Grissini

Grochówka 

Grochówka na kościach wędzonych

Gruszka z brukselką

Grzaneczki czosnkowo-ziołowe do pochrupania

Grzanki z borowikami

Gulasz wołowy z pieczoną kaszą jęczmienną

Gyros z kurczaka

Gyros z polędwiczki wieprzowej z pitą i tzatzikami


H

Halibut z avocado i tagliatelle cukiniowo - marchewkowym

Halloumi grillowany na rukoli

Herbaty rozgrzewające na zimę

Hot Dogi z sałatką

Hot dogi Preclowe


I


J

Jaglanka zapiekana z figami
Jaglanka ze szpinakiem i jajkiem
Jagnięcina grillowana
Jagnięcina pieczona z czosnkiem i rozmarynem
Jajecznica na zielonkach
Jajka faszerowane czosnkiem niedźwiedzim
Jajka faszerowane pomidorami i fetą
Jaja faszerowane prawdziwkami
Jajka na gniazdach łososiowych
Jogurt z piernikiem i żurawiną
Jogurt z owocami

K
Kacze udka duszone w sosie
Kaczka pieczona
Kaczka orientalna z kapustą pak choi
Kaczka z porzeczkową glazurą
Kalarepa kiszona
Kalmary nadziewane ryżem i warzywami
Kanapka klubowa
Kanapka z burgerem soczewicowym
Kanapka ze śledziem
Kanapka z pastrami - Reuben Sandwich
Kanapka z ziołowym twarożkiem, łososiem i kawiorem
Kapuśniaczki
Kapuśniak na żeberkach
Kapuśniak ze słodkiej kapusty z pulpecikami
Karczochy gotowane, podane z sosem winegret
Karkówka duszona z grzybami 
Karp zapiekany z borowikami
Karpatka
Kartoflanka niemiecka z pulpecikami mięsnymi
Kasza jaglana z amarantusem na śniadanie
Kasza jaglana o smaku cytrusów
Kasza jaglana z makiem i bakaliami
Kaszy z grzybami i pieczoną brukselką ( Polenta bowl )
Kawior z bakłażana
Ketchup z cukinii
Kluski śląskie
Koktajl jagodowo - porzeczkowy
Koktajl z ananasa i jarmużu
Koktajl z ananasa, truskawek i mleka kokosowego
Koktajl z kiwi, rukolą, bananem i nasionami chia
Koktajl z krewetek
Konfitura cebulowo – szałwiowa
Konfitura dyniowo - pomarańczowa
Konfitura z gruszek
Konserwa domowa ze słoika
Kopytka z sosem grzybowym
Kotlety ryżowe z jajkiem i marchewką
Kotlety z ciecierzycy
Kotlety z kalafiora
Krem jaglany z musem truskawkowym
Krem z buraków z chipsami jarmużowymi
Krewetki po tajsku
Krewetki smażone na maśle
Krewetki z patelni
Krokiety z kapustą i grzybami
Krupnik
Kurczak pieczony z solanki
Kurczak w cieście kokosowym
Kurczak w 40-stu ząbkach czosnku z sufletem kukurydzianym
Kurczak w ziołach po gruzińsku (Chakhokhbili)
Kurczak z fasolą i pomidorami
Kurczak z szałwią
Kurkowe paszteciki
Kuskus z dynią i brukselką na ciepło z patelni
Kwaśnica
Kwiatek jajowy
Kwiaty cukinii nadziewane ricottą

L
Labraks w asyście pomidorów
Lapskaus - norweska zupa
Lasagne z bakłażanem i dynią
Lasagne ze szpinakiem i fetą
Lasagne z wędzonym pstrągiem, serem camembert, bakłażanem i pieczonymi pomidorkami
Leczo
Lemoniada truskawkowa
Lemoniada z rabarbarem 
Leszcz ze śliwką w zalewie warzywnej
Likier domowy baileys

Ł
Łazanki cytrynowe z brukselką
Łosoś grillowany w wersji meksykańskiej
Łososiowa pierzynka na przystawkę 
Łosoś pieczony z botwinką
Łosoś z pesto pietruszkowym na smażonej kaszy


M
Makaron bucatini z sosem dyniowym
Makaron faszerowany botwinką
Makaron Tagliatelle z zielonymi szparagami
Makaron z kurczakiem i szpinakiem
Makaron z soczewicą
Makowiec zawijany
Małże zapiekane z pomidorami
Mango lassi
Marchewka młoda z harissą
Marynowane grzybki w occie
Mazurek śmietanowy z sezamkami 
Mojito kokosowe
Melon z szynką parmeńską (Prosciutto e Melone)
Metrowiec
Miniserniczki ze szparagami i pieczonymi pomidorkami
Mozzarella faszerowana
Muffinki bananowe
Muffinki pizzowe
Muffinki tostowe  z jajem
Muffinki z owocami sezonowymi
Mule w białym winie i pomidorach
Mus rabarbarowy z imbirem
Muszle conchiglioni nadziane serami
Muszle zapiekane z kurczakiem i cukinią


N
Nalewka z aronii
Naleśniki po chłopsku w sosie z leśnych grzybów
Naleśniki ze szparagami, szynką i  pieczonymi pomidorkami
Naleśniki z musem malinowym
Nuggetsy w wersji light


O
Ogórki małosolne
Ogórki po meksykańsku
Ogórki w zalewie musztardowej 
Okroszka - rosyjski chłodnik
Omlet z kurkami
Oscypek grillowany z sosem truskawkowym
Ossobuco, pieczona gicz cielęca z warzywami
Ośmiornica grillowana
Ośmiorniczki baby smażone na oliwie z czosnkiem i natką pietruszki
Owsianka z pieczonym jabłkiem, żurawiną i piernikiem


P
Panforte di Siena
Panna cotta z truskawkami
Papaja zapiekana
Papryka pieczona z mięsem mielonym i świeżymi ziołami
Papryka pieczona z pomidorami i serem
Paprykarz
Pasta jajeczna
Pasta jajeczna ze szparagami
Pasta tuńczykowa
Pasta z bazylią i suszonymi pomidorami
Pasta z ciecierzycy i dyni z olejem lnianym
Pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów
Pasta z łososiem
Pasta z makrelą w pomidorach
Pasta z sardynek po portugalsku
Pasta z suszonych pomidorów Śródziemnomorska
Pasta z wędliną i twarogiem
Paszteciki krucho-drożdżowe do barszczyku
Pasztet drobiowy z kaszą jaglaną i nalewką z aronii
Pasztet z czerwonej soczewicy

Pasztet z gotowanego mięsa z rosołu i zielonej soczewicy

Pasztet z królika

Pasztet z pieczonej gęsiny

Pavlova z truskawkami

Pâté wegetariańskie

Pâté z kurzych wątróbek 

Perliczka pieczona po prowansalsku

Pesto z botwinki

Pieczarki faszerowane

Pieczone pomidory

Pieczony ziemniak z sałatką śledziową

Pielmieni w rassolniku

Pierniczki na maślance

Piernik staropolski

Pierogi bezglutenowe z ziemniakami

Pierogi drożdżowe pieczone

Pierogi drożdżowe z pokrzywą

Pierogi górskie z bryndzą i oscypkiem

Pierogi nadziane dynią i ricottą

Pierogi na kefirze z kapustą i grzybami

Pierogi orkiszowe z kapustą słodką i borowikami

Pierogi ruskie na kefirze

Pierogi szpinakowo-serowe

Pierogi z borowikami i serem bundz

Pierogi z burakiem, gorgonzolą i włoskimi orzechami

Pierogi z cielęciną w sosie kurkowym

Pierogi ze szparagami i zieloną soczewicą

Pierogi z jarmużem

Pierogi z kaszą gryczaną

Pierogi z kaszą jaglaną 

Pierogi z kurkami

Pierogi z pieczoną gęsiną i kapustą

Pierogi z soczewicą, kapustą i grzybami

Pierogi z ziemniakami, serem i koprem smażone na głębokim tłuszczu

Piersi kacze z gruszką

Pissaladiere

Pita z mięsem i warzywami

Pizza alzacka 

Pizza calzone z grzybami

Pizza dietetyczna z twarogiem

Pizza pieczona na kamieniu

Pizza pita z chorizo, suszonymi pomidorami i ricottą

Pizza z rukolą i pomidorkami

Pizza śniadaniowa z kaszy kukurydzianej

Pizza biała z brukselką

Pizza z zielonkami i kremowym sosem

Pizzerki

Placki cukiniowo- ziemniaczane podane z kurkami

Placuszki jogurtowe bezglutenowe z owocami

Placuszki jogurtowe z truskawkami

Placuszki kokosowe 

Placuszki z cukinii - Kolokithokeftedes

Pleśniak z owocami

Podpłomyki z czosnkiem niedźwiedzim i ziemniakami

Podpłomyk z pomidorami i jajkiem

Poduszeczki z pomidorkiem styczniowe

Polenta burgery z sałatką ze świeżego jarmużu z karmelizowaną cebulą

Polenta z zapiekanymi zielonymi szparagami z fetą i czosnkiem niedźwiedzim 

Polędwiczki z dorsza 

Polędwiczki wieprzowe na szpinaku

Polędwiczki z sosem kurkowym

Polędwiczki wieprzowe z suszonymi pomidorami

Potrawka z zielonej soczewicy, pieczarek i jarmużu

Pulled pork

Pulpety z indyka w sosie z marchewką

Precle 

Przekąska figowa

Przystawka szparagowo-łososiowa

Przystawka z łososia, marynowanej cukinii i avocado

Pstrąg z patelni grillowej 

Ptysie wytrawne śniadaniowe

Pulpety z cielęciny w sosie pomidorowm

Pumpernikiel na zaczynie

Puree ziemniaczane na zielono


R

Ragout z podgrzybków

Raclette

Racuchy z jagodami

Ramen z wieprzowiną (Tonkotsu ramen)

Ratatouille, ale bez cukinii

Ravioli z botwinką w sosie koperkowym

Relish truskawkowy z chilli

Relish z pomidorków koktajlowych

Rillettes z kaczki i gęsi

Risotto z dynią

Risotto z grzybami

Risotto z kalafiorem

Risotto z młodą kapustą

Rogale Marcińskie

Rogale z orzechami

Rogaliki krucho-drożdżowe

Roladki z łososia nadziewane serem ricotta i kurkami z sosem kawiorowym

Roladki z szynki i sera

Roladki z udźca indyka

Rostbef wołowy pieczony

Rozmarynowy kurczak z pieczonymi warzywami

Rożki z botwinką, szpinakiem i fetą w cieście filo

Rukola z figami i gorgonzolą

Ryba po japońsku

Ryba z jarmużem pod beszamelem 

Rydz z patelni 

Ryż basmati ugotowany w zielonej herbacie z pieczonym bakłażanem

Ryż na mleku z sosem malinowym i ciasteczkami imbirowymi

Ryż po meksykańsku

Ryż smażony

Ryż smażony z warzywami


S

Saganaki z krewetkami

Saltimbocca

Sałata z avocado, rzodkiewką i orzechami laskowymi

Sałatka bawarska z kiełbasy - Wurstsalat

Sałatka brokułowa

Sałatka brokułowa II

Sałatka grecka

Sałatka gyros

Sałatka kolorowa

Sałatka makaronowa w słoiku

Sałatka na ciepło z młodych ziemniaków, bobu i kurek

Sałatka Panzanella 

Sałatka pieczarkowa

Sałatka po żydowsku 

Sałatka szpinakowo-szparagowa

Sałatka szwedzka z ogórków 

Sałatka śledziowa 

Sałatka tuńczykowa

Sałatka wiosenna 

Sałatka z bakłażanem

Sałatka z brukselki

Sałatka z buraka i avocado

Sałatka ze szparagami, bobem i rzodkiewką

Sałatka ze szparagów, krewetek i ogórka z sosem kaparowym

Sałatka ziemniaczana

Sałatka z krewetkami i sosem tysiąca wysp

Sałatka z kurczakiem i selerem naciowym

Sałatka z łososiem

Sałata z owocami granatu i sharona

Sałatka z paluszków krabowych i selera naciowego

Sałatka z pieczoną dynią i granatem

Sałatka z pieczonych buraków z kardamonem i kozim serem

Sałatka z rukoli, truskawek i łososia

Sałata z truskawkami

Sałatka z zielonych pomidorów

Schab duszony z porem i marchewką

Schab gotowany 2 razy po 5 minut

Schab peklowany gotowany, podany z piklami

Schab suszony z pończochy

Schiacciata con l'uva (toskański placek z winogronami)

Schiacciata - toskańskie pieczywo

Sernik krakowski bezglutenowy

Sernik na jogurtach greckich

Sernikobrownie z jeżynami

Sernik z malinami

Serowa przekąska - hit imprezy 

Ser smażony z kminkiem

Sery wędzone

Sezamowe ciasteczka

Shepherd's pie - angielska zapiekanka pasterska

Shoarma z polędwicy wieprzowej

Skrzydełka BBQ

Skrzydełka orientalne

Skrzydełka upite tequilą po meksykańsku z pieczonymi na ostro ziemniaczkami, salsą i guacamole

Skrzydełka w glazurze piernikowej

Smalec z cebulką i jabłkiem

Smoothie bowl z mango i bananem

Smoothie tropikalne

Smoothie truskawkowo-arbuzowy

Smoothie truskawkowo - bananowy

Smoothie z rukolą

Soczewica z burakami i olejem z pestek dyni

Socca z ziołami 

Soki kolorowe na wiosnę

Soki z wyciskarki wolnoobrotowej

Sos kurkowy klasyczny

Sos paprykowy

Sos porowy z małżami

Sos porzeczkowy na zimno

Sos Romesco podany do pieczonych warzyw

Sos tatarski

Sos tysiąca wysp

Sos z avocado

Spaghetti z bobem, groszkiem i miętą wg. J.Olivera

Spaghetti z grzybami i pieczoną dynią

Spaghetti z kalmarami

Spaghetti z krewetkami i suszonymi pomidorami 

Spaghetti z krewetkami w sosie pomidorowym

Spaghetti z prawdziwkami

Spring rollsy warzywno-kwiatowe

Steki z polędwicy wieprzowej z sosem z sera pleśniowego z dodatkiem szpinaku

Stek z polędwicy wołowej z bobem i puree marchewkowym

Strudel z bakłażanem i fasolką w roli głównej

Strudel ze szpinakiem, dynią, suszonymi pomidorami, karczochami i serem feta

Strudel z karpiem oraz kapustą i grzybami

Surówka z białej kapusty ze słoika 30 dniowa

Sushi maki

Szakszuka według Yotama Ottolenghiego

Szarlotka laboratoryjna

Szarlotka Misiankowa

Szaszłyki drobiowe

Szaszłyki z łososia i krewetek grillowane

Szczupak w śmietanie

Szparagi na cieście francuskim

Szparagi pieczone z szynką

Szparagi pieczone z czosnkiem i parmezanem

Szparagi wg Jamiego Olivera

Szparagi w szynce pod beszamelem

Szparagi zapiekane podane z sosem z czosnku niedźwiedziego

Szparagi zapiekane z szynką parmeńską

Szparagi pieczone z czosnkiem i parmezanem

Szparagi z łososiem wędzonym 

Szparagi z sosem holenderskim

Szparagowo – kurkowy duet

Szpecle

Szpinak smażony

Szynka faszerowana serem i winną śliwką


Ś

Śledzie po szwedzku z musztardą

Śledzie szwedzkie - Inlagd sill  

Śledzie w oleju

Śledzie z brzoskwiniami w sosie curry

Śledzie z marchewką, imbirem i czerwoną cebulą

Śledzie z marynowanymi rydzami

Śledzie z selerem

Śledzie w oleju lnianym

Śledzik w śmietanie

Śledziowe roladki korzenne z bakaliami

Śmietanowiec mandarynkowy Gizeli

Śmietanowiec porzeczkowy


Q

Quiche prowansalski

Quinoa bowl z avocado


T

Tabbouleh

Taco z kurczakiem

Tagliatelle ze szpinakiem 

Tagliatelle z zielonymi szparagami

Tapioka - deser z jagodami

Tarta cytrynowa 

Tarta imbirowa z orzechami pecan (Pecan Pie)

Tartaletki warzywne z płatkami żytnimi

Tartaletki z czerwoną cebulą, żurawiną i białą kiełbasą

Tartaletki warzywne z płatkami żytnimi

Tarta orkiszowa z kurkami

Tarta porowo-boczkowa

Tarta serowa z nektarynkami

Tarta tatin z cukinią i słodko-pikantnym serkiem

Tarte Flambée (Flàmmeküeche)

Tarty z bakłażanem na spodzie z pumpernikla

Tarta z botwinką

Tarta z burakiem, orzechami i serem

Tarta z cukinią, fetą i pomidorami

Tatar piernikowy śledziowy podany na pieczonych batatach

Tatar z łososia po meksykańsku

Tatar z łososia wędzonego

Tarta z kiszoną kapustą i grzybami

Terrina z pstrąga podana z piklami warzywnymi

Torcik pomidorowy

Tort bezowy dacquoise

Tort brownie z kremem orzechowo-sezamkowym

Tort Charlotte z owocami

Tort czekoladowy

Tort malinowy dwupiętrowy

Tort egipski

Tortellini szpinakowe zapieczone z pulpecikami mięsnymi

Tortilla hiszpańska z łososiem i kapustą

Tortilla hiszpańska z ziemniakami, szpinakiem i chorizo

Tortilla z kurczakiem

Tostadas

Tosty z zatarem, camembertem, pomidorkami koktajlowymi i rukolą

Tost z dynią, avocado, szparagami i groszkiem

Tosty zapiekane z roladą kozią, salsą warzywną i pesto z liści rzodkiewek

Tosty z kozim serem, szparagami, groszkiem cukrowym i rzodkiewką

Truskawkowe Daiquiri

Turecki fatayer z polskim twarogiem

Tzatziki


U

Uszka z grzybami

W

Wafle kajmakowe

Wieprzowina orientalna z jarmużem i groszkiem cukrowym

Warzywa młode zapiekane z czosnkiem niedźwiedzim

Wężymord z masłem  


Z

Zakwas na żurek

Zakwas z buraków i barszczyk do picia

Zapiekanki

Zapiekanki z pieczarkami w nowej odsłonie

Zielonki i jajka na śniadanie

Zielonki panierowane

Ziemniaczane łódeczki z brokułowym nadzieniem

Ziemniaczane zawijaski

Ziemniaczki młode

Ziemniaki faszerowane podgrzybkami

Ziemniaki fioletowe pieczone

Ziemniaki Hasselback

Ziemniaki pieczone z rozmarynem 

Zrazy mielone z kaspustą

Zrazy po nelsońsku

Zrazy wołowe 

Zupa bawarska serowa z mięsem mielonym - Käsesuppe mit Hackfleisch

Zupa grecka z soczewicy (fakes)

Zupa grzybowa

Zupa gulaszowa

Zupa krem z białych szparagów

Zupa krem brokułowo - szpinakowa

Zupa krem z pomidorów, fasoli i anchois

Zupa krem z topinamburu i zielonej soczewicy

Zupa Niebecz z kiełbasą 

Zupa rybna po tajsku

Zupa tajska z kurczakiem

Zupa z czerwonej soczewicy i chorizo

Zupa z dyni po bawarsku 

Zupa z liści rzodkiewki i pokrzywy

Zupa z pieczonym łososiem

Zupa z zielonek

Zupa z zielonych szparagów i groszku 


Ż

Żeberka pieczone w sosie barbecue

Komentarze

Printfriendly

Copyright © zacisze kuchenne