Kokosowe mojito


Mam wrażenie, że lato już przemija. 
Zimne wieczory, aura nie sprzyja biesiadom na tarasie. 
Już nawet zapomniałam o męczących od upału, nieprzespanych nocach.
Planowałam te drinki na spotkanie z moją przyjaciółką. 
Raz, że pogoda pokrzyżowała nam plany, 
a dwa... - wypiłam drinki sama;-)


Składniki:
  • 1 pęczek liści mięty,
  • 2 szklanki wody kokosowej,
  • sok wyciśnięty z 1 limonki,
  • 100 ml białego rumu,
  • 2 łyżeczki  brązowego cukru.
Przygotowanie:

Umieścić liście mięty w szklance i rozgnieść rozgniataczem razem z cukrem i sokiem z limonki. Dodać wodę kokosową i rum. Podawać z lodem, miętą i plasterkami limonki.





Komentarze

Prześlij komentarz

Copyright © zacisze kuchenne