OMLET CZEKOLADOWO-MIGDAŁOWY Z TRUSKAWKAMI


Omlet czekoladowo-migdałowy z truskawkami  zrobiłam sobie na śniadanie. Mówię Wam wyszedł niewiarygodnie pyszny:-) Teraz w sezonie truskawkowym koniecznie musicie wypróbować. Odkąd go spróbowałam, powtarzam w takiej wersji regularnie. Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Polecam! Świetnie też nada się na zabranie na drugie śniadanie do pracy lub jako prowiant na wynos.



Składniki:
do podania:
  • truskawki
  • jogurt naturalny
  • listki mięty
Przygotowanie:

Białka oddzielić od żółtek. Ubić na sztywno z ksylitolem lub cukrem. Powoli wlewać żółtka. Mąkę migdałową wymieszać z kakao i dosypywać porcjami do ciasta. Na patelni rozgrzać olej i wlać całą masę. Smażyć kilka minut (około 4-5 minut)  i przewrócić łopatką na drugą stronę. Dosmażyć z drugiej strony już tylko chwilkę. Podawać z jogurtem naturalnym i truskawkami. Udekorować listkami mięty.



Komentarze

Prześlij komentarz

Printfriendly

Copyright © zacisze kuchenne