FETA ZAPIEKANA Z FIGAMI I PISTACJAMI

Feta zapiekana z figami i pistacjami

Najlepsza przystawka z fety, fig i pistacji 


Feta zapiekana z figami i pistacjami to świetna przystawka na imprezę, kolację dla dwojga czy na babskie spotkanie do winka... Słony ser fajnie się uzupełnia ze słodkimi owocami. A chrupiące orzechy zmieniają teksturę potrawy i doznania smakowe. Tak lubię i polecam w tym zestawieniu!

Feta zapiekana z figami i pistacjami - Składniki:

Feta zapiekana z figami i pistacjami - Przepis:

Wlać oliwę na dno naczynia do zapiekania Położyć fetę. Figi pokroić w kostkę większą, rozsypać na fecie. Posypać wg uznania płatkami chili. Orzechy posiekać i posypać na wierzchu. Chlusnąć oliwą i polać miodem. Zapiekać około 20 minut w 180 - 200 stop. C. Podawać z grzankami lub krakersami.



Komentarze

Copyright © zacisze kuchenne