FETA ZAPIEKANA Z FIGAMI I PISTACJAMI

Feta zapiekana z figami i pistacjami

Najlepsza przystawka z fety, fig i pistacji 


Feta zapiekana z figami i pistacjami to świetna przystawka na imprezę, kolację dla dwojga czy na babskie spotkanie do winka... Słony ser fajnie się uzupełnia ze słodkimi owocami. A chrupiące orzechy zmieniają teksturę potrawy i doznania smakowe. Tak lubię i polecam w tym zestawieniu!

Feta zapiekana z figami i pistacjami - Składniki:

Feta zapiekana z figami i pistacjami - Przepis:

Wlać oliwę na dno naczynia do zapiekania Położyć fetę. Figi pokroić w kostkę większą, rozsypać na fecie. Posypać wg uznania płatkami chili. Orzechy posiekać i posypać na wierzchu. Chlusnąć oliwą i polać miodem. Zapiekać około 20 minut w 180 - 200 stop. C. Podawać z grzankami lub krakersami.



Komentarze

  1. Bardzo.linow takie nowości. Chętnie bym spróbowała.

    OdpowiedzUsuń
  2. To danie wygląda świetnie, a ja jestem fanką fig i pistacji.

    OdpowiedzUsuń
  3. Kocham takie proste, ale wyrafinowane dania. Słodko-słona kombinacja to zdecydowanie coś dla mnie.

    OdpowiedzUsuń
  4. Pycha. Nigdy nie jadłam ale wiem że jest dobre.

    OdpowiedzUsuń
  5. Przepyszne zestawienie smaków. :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Pysznie wygląda, idealne na szybką, ale efektowną przystawkę. :)

    OdpowiedzUsuń
  7. O takim przepisie słyszę pierwszy raz. A wygląda naprawdę cudnie!

    OdpowiedzUsuń
  8. Pysznie to wygląda. Jeszcze nie próbowałam fety w tym wydaniu.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Copyright © zacisze kuchenne