SZPARAGI Z BURRATĄ

Szparagi z burratą 

Najlepsza przystawka ze szparagami 


Szparagi z burratą, możemy podać na śniadanie lub kolację. Super również się sprawdzi na imprezie jako przystawka. Efektownie się prezentuje i naprawdę fajnie smakuje. Polecam gorąco! 

W sezonie szparagowym warto korzystać z urodzaju. Ja praktycznie jem szparagi teraz codziennie:-) Wykorzystuję je na maxa, bo tak szybko się kończą.

Składniki:

+ kilka kromek bagietki 

Przygotowanie:

Odciąć lub odłamać twarde końce szparagów. Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy z oliwek. Wsypać chili i wrzucić szparagi. Smażyć po kilka minut z dwóch stron, aż będą miękkie. Posolić. Na suchej drugiej patelni uprażyć posiekane orzechy laskowe - do zrumienienia. Na patelni grillowej podsmażyć kromki pieczywa. Polać oliwą.

Na talerzu rozłożyć palcami burratę. Szparagi pociąć na mniejsze kawałki. Rozsypać na serze. Skropić całość oliwą. Posypać orzechami laskowymi. Na wierzch zetrzeć skórkę z cytryny. Podawać z grzankami.



Komentarze

  1. Pysznie się zapowiada. Mam nadzieję że potrawa będzie smakować moim bliskim.

    OdpowiedzUsuń
  2. Rewelacyjnie wyglądają takie szparagi. Coś pysznego.

    OdpowiedzUsuń
  3. Pycha😀 Mam słabość do szparagów. Twój przepis na pewno wypróbuję.

    OdpowiedzUsuń
  4. Mmm, kuszący pomysł na wykorzystanie sezonowych szparagów. 😊

    OdpowiedzUsuń
  5. Smakowita przystawka i to połączenie z burratą, mniam. :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Copyright © zacisze kuchenne