SZPARAGI Z BURRATĄ
Szparagi z burratą
Najlepsza przystawka ze szparagami
Szparagi z burratą, możemy podać na śniadanie lub kolację. Super również się sprawdzi na imprezie jako przystawka. Efektownie się prezentuje i naprawdę fajnie smakuje. Polecam gorąco!
W sezonie szparagowym warto korzystać z urodzaju. Ja praktycznie jem szparagi teraz codziennie:-) Wykorzystuję je na maxa, bo tak szybko się kończą.
- kilka szparagów (około 6-8 sztuk)
- 1 burrata
- 1-2 łyżki orzechów laskowych
- szczypta płatków chili
- sól do smaku
- oliwa z oliwek
- skórka z cytryny do posypania
Przygotowanie:
Odciąć lub odłamać twarde końce szparagów. Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy z oliwek. Wsypać chili i wrzucić szparagi. Smażyć po kilka minut z dwóch stron, aż będą miękkie. Posolić. Na suchej drugiej patelni uprażyć posiekane orzechy laskowe - do zrumienienia. Na patelni grillowej podsmażyć kromki pieczywa. Polać oliwą.
Pysznie się zapowiada. Mam nadzieję że potrawa będzie smakować moim bliskim.
OdpowiedzUsuńRewelacyjnie wyglądają takie szparagi. Coś pysznego.
OdpowiedzUsuńPycha😀 Mam słabość do szparagów. Twój przepis na pewno wypróbuję.
OdpowiedzUsuńMmm, kuszący pomysł na wykorzystanie sezonowych szparagów. 😊
OdpowiedzUsuńSmakowita przystawka i to połączenie z burratą, mniam. :)
OdpowiedzUsuń