CARPACCIO Z POMIDORÓW

Carpaccio z pomidorów 

Najlepsza pomidorowa przystawka 

 

Carpaccio z pomidorów  to idealna przystawka. Teraz pomidory smakują wyjątkowo. A ich różnorodność i kolorystyka doskonale wpasowują się w jesienne klimaty. 

Carpaccio z pomidorów - Składniki:

  • kilka pomidorów - malinowy, żółty, czarny 
  • oliwa extra virgin 
  • krem balsamiczny
  • kilka listków bazylii
  • gałązka rozmarynu 
  • pół czerwonej cebuli
  • pół łyżeczki kaparów z zalewy 
  • ser parmezan w kawałku 
  • sól i pieprz

Carpaccio z pomidorów - Przepis:

Na półmisek rozlać oliwę, skropić kremem balsamicznym. Dodać przyprawy. Pomidory pokroić w bardzo cieniutkie  plasterki. Rozłożyć na półmisku. Posiekać bazylię, rozmaryn, cebulę i kapary. Dodać oliwę. Wymieszać wszystko. Polać sosem pomidory. Zetrzeć  na wierzch ser. Na koniec doprawić wg swojego smaku. 



Komentarze

Prześlij komentarz

Copyright © zacisze kuchenne