Makaron z kurczakiem i szpinakiem






Przeglądając zapisane robocze posty i widząc za oknem dzisiejszą aurę (brrr) nie mogłam postąpić inaczej. 
Wybrałam ten słoneczny makaron, który w towarzystwie pomidorków, rozgrzewa samym widokiem. 
Przenosi nas do odległych krajów, gdzie słońce świeci znacznie dłużej. 
Z utęsknieniem wspominam chwile spędzone we Włoszech. 
Już tęsknię za latem...


Składniki:
  • 300 g makaronu spaghetti, bucatini lub innego ulubionego,
  • 250 g świeżego szpinaku,
  • 200 g serka mascarpone,
  • 200 g piersi kurczaka,
  • oliwa,
  • sól, pieprz, chili
  • pomidorki koktajlowe do dekoracji.
Przygotowanie:

Na oliwie podsmażyć kurczaka pokrojonego w paski, posolić i doprawić papryką i pieprzem. Wrzucić umyty szpinak. Chwilę dusić i dodać porcjami serek mascarpone. Całość wymieszać i gotować chwilę. Doprawić. W razie potrzeby dolać odrobinę wody. W międzyczasie ugotować al dente makaron. Nie płukać. Dodać go do sosu, wymieszać i podawać z pomidorkami koktajlowymi.





Komentarze

Publikowanie komentarza

Printfriendly

Copyright © zacisze kuchenne