Tosty zapiekane z roladą kozią, salsą warzywną i pesto z liści rzodkiewek


Tęsknię za ciepłem, słońcem i długim dniem...
Zmęczona jestem chorobami, stresem i brakiem energii...
Zaklinam wiosnę - przybywaj!!!
W taki sposób poprawiam sobie i innym nastrój.
Skusicie się?
Niewielkim nakładem pracy - pyszne doznania:-) Słowo:-)



Składniki:

  •  kilka kromek pieczywa lub bagietki,
  •  oliwa z oliwek,
  • 1 ząbek czosnku,
  •  rolada  kozia,
  • kilka  rzodkiewek,
  • 1 ogórek zielony,
  • szczypiorek,
  •  sól, pieprz.

Przygotowanie:


Kromki pieczywa  posmarować mieszaniną oliwy i czosnku. Na każdej kromce położyć plasterek rolady koziej. Zapiec w piekarniku do zrumienienia. Rzodkiewki i ogórka pokroić w kosteczkę, dodać posiekany szczypiorek. Z liści rzodkiewki i oliwy zrobić pesto – miksując i doprawiając solą i pieprzem. Na podpieczonych tostach ułożyć salsę z warzyw. Całość skropić pesto.




Komentarze

  1. Mmm tosty wyglądają bardzo smakowicie! Uwielbiam ser kozi, więc myślę, że takie tosty bardzo by mi smakowały :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wspaniałe!
    Uwielbiam takie ciepłe kanapki. Tylko na liście rzodkiewki trochę poczekam...

    OdpowiedzUsuń
  3. Marzenko bardzo wiosenna i ciekawa ta propozycja. Pamiętam czasy kiedy czekałam na pierwsze rzodkiewki, bardzo je lubię. Dziś są cały rok, to nie to samo co kiedyś. Wracając jednak do tematu...Takie tosty z przyjemnością zrobię, a kozi ser oboje lubimy. Pozdrawiam M

    OdpowiedzUsuń
  4. Marzenko powiew wiosny u Ciebie! Mniam!

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam pesto z liści rzodkiewki, szczególnie kiedy zbiorę listki z własnej grządki. Ale dziś u Ciebie wiosennie

    OdpowiedzUsuń

Publikowanie komentarza

Printfriendly

Copyright © zacisze kuchenne