DAKTYLOWE KULKI MOCY

 

Daktylowe kulki mocy nie na darmo tak nazwano. Naprawdę mają moc:-) Można przygotować więcej i zaspakajać swoje potrzeby słodyczowe, kiedy ma się na nie ochotę. Jak  je zrobiłam, to najbardziej córka była zadowolona. Zapakowała sobie do pojemnika jako przekąskę i zakomunikowała, że będą jak znalazł do nauki w nadchodzącej sesji. 



Składniki:
+ do obtoczenia wiórki kokosowe, kakao

Przygotowanie:

Z daktyli usunąć pestki. Wszystkie składniki zmiksować w melakserze lub zblendować na gładką masę. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtoczyć w kakao lub wiórkach. Można również bez posypki zostawić. Wstawić kulki do lodówki na kilka godzin, aby stwardniały. 




Komentarze

  1. Idealnie trafiłaś w mój gust, kocham daktyle i migdały. A kulki mocy wyglądają bardzo apetycznie

    OdpowiedzUsuń
  2. Jeszcze nie robiłam tych kulek a dużo o nich słyszałam. Będzie trzeba to nadrobić.

    OdpowiedzUsuń
  3. Jeszcze nie robiłam a dużo o nich słyszałam. Czas to zmienić.

    OdpowiedzUsuń
  4. Zdrowe i świetne jako przekąska. Na pewno znajdą wielu amatorów.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Printfriendly

Copyright © zacisze kuchenne