CROSTINI Z SERKIEM KOZIM, ZATAREM, BOBEM I GREMOLATĄ

 

Crostini z serkiem kozim, zatarem, bobem i gremolatą przygotowałam sobie na niedzielne letnie śniadanie. Leniwy weekendowy poranek zobowiązuje do zrobienia czegoś wyjątkowego i smacznego. Grzanki z chleba domowego na zakwasie posmarowane twarożkiem, posypane zatarem. Do tego bób i świeża ziołowa posypka...Mówię Wam "niebo w gębie". Zieleń na kanapce daje niezłego kopa energetycznego. Ktoś chętny?

Składniki:

gremolata:

  • kilka gałązek natki pietruszki
  • 1 ząbek czosnku,
  • skórka ze startej cytryny 

Przygotowanie:

Opiec chleb w tosterze lub na patelni grillowej. Posmarować serkiem kozim. Obficie posypać zatarem. Na kromkach ułożyć obficie ugotowany i obrany bób. Przygotować gremolatę z posiekanej natki pietruszki, czosnku i skórki z cytryny. Posypać nią grzanki. Skropić całość oliwą.




Komentarze

Prześlij komentarz

Printfriendly

Copyright © zacisze kuchenne