KREWETKI Z SOSEM TYSIĄCA WYSP

Krewetki z sosem tysiąca wysp  

Najlepsza przystawka na imprezę  


Krewetki z sosem tysiąca wysp możesz podać do sałatki jako dodatek lub jako samodzielne danie w formie przystawki. Może być też ozdobą stołu przekąsek  finger food na imprezie. Są pyszne i rozchwytywane jako pierwsze. 

Przekonałam Was? :-)



Składniki:
  • krewetki królewskie lub białe surowe
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 4 łyżki pikantnego kechupu
  • 1 łyżka sosu chilli
  • 0,5 łyżeczki sosu Worcestershire
  • 1 łyżeczka octu z białego wina
  • sól i pieprz cayenne do smaku
Przygotowanie:

Wszystkie składniki sosu wymieszać dokładnie. Doprawić solą i pieprzem cayenne.

Krewetki oczyścić, pozbawić ogonków. Usunąć jelito, które znajduje się wzdłuż części grzbietowej. Sparzyć we wrzątku aż uzyskają różowy kolor. Do kieliszków wlać sos i zawiesić na brzegu po 2-3 krewetki. 


Komentarze

  1. Oj nie. To zdecydowanie nie dla mnie jeśli chodzi o smak.

    OdpowiedzUsuń
  2. Super pomysł na krewetki, mam akurat nadmiar krewetek, więc przepis jak na zamówienie :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Copyright © zacisze kuchenne