KULKI SEROWE Z ŻURAWINĄ I ORZECHAMI
Kulki serowe z żurawiną i orzechami
Kulki z koziego sera na przystawkę
Kulki serowe z żurawiną i orzechami mogą być świetną przekąską na imprezie. Robi się je błyskawicznie. Gwarantuję, że takie hapsiki będą miłym zaskoczeniem:-)
Składniki:
- 100 - 200 g sera koziego twarogowego (użyłam takich krążków z sera)
- 1/2 szkl. żurawiny suszonej
- 1/2 szkl. orzechów pekan
- kilka gałązek świeżego rozmarynu
Przygotowanie:
Żurawinę i orzechy razem posiekać. Z sera utoczyć dłońmi kulki. Obtoczyć je w posiekanych bakaliach. Wbić po gałązce rozmarynu. Schłodzić w lodówce.
Pierwszy raz widzę takie jedzonko. Wygląda obłędnie.
OdpowiedzUsuńWiolu, koniecznie musisz spróbować :-)
UsuńOryginalna pyszna przekąska, idealna na sylwestra.
OdpowiedzUsuń