GOFRY BEZGLUTENOWE Z CIECIERZYCY

Gofry bezglutenowe z ciecierzycy

Gofry z ciecierzycy - tylko z czterech składników 


Gofry bezglutenowe z ciecierzycy to najprostszy sposób na przygotowanie pysznego śniadania. Zachęcam do ich zrobienia. Będziesz zaskoczony przepisem;-) Wybór dodatków do nich zostawiam Wam. U mnie był to serek z czosnkiem niedźwiedzim i łososiem wędzonym, ale może to być jajko, pomidor i awokado, itp...

Składniki:

  • 200 g ugotowanej ciecierzycy (u mnie z zalewy)
  • 1 jajko
  • sól i pieprz do smaku
+ olej do posmarowania gofrownicy
 

Przygotowanie:

Ciecierzycę zmiksować z jajkiem. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić na minimum 15 minut. Rozgrzać dobrze gofrownicę. Posmarować olejem i smażyć gofry. Gofry są gotowe, gdy para przestanie się unosić z gofrownicy.

Ja swoje podałam z serkiem śmietankowym, doprawiłam  posiekanym czosnkiem niedźwiedzim. I na wierzch położyłam łososia wędzonego.






Komentarze

  1. Muszę przyznać, że nie jadłam jeszcze takich gofrów.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają smacznie i chrupiąco. Mogłabym takie spróbować

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie przepadam za tradycyjnymi goframi, ale takie wytrawne z łososiem mogłyby mi posmakować. :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pierwszy raz słyszę o takich gofrach. Zawsze bardziej preferuje te na słodko, ale kto wie... Być może czas przełamać smaki i spróbować również wytrawnych?

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Copyright © zacisze kuchenne