PESTO Z BAZYLII

Pesto z bazylii 

Najlepszy dodatek do makaronu 


Pesto z bazylii warto mieć zawsze w lodówce. Często ratuje nam życie, gdy nic nie mamy na obiad, lub szybko musimy go zrobić. Idealnie nadaje się jako dodatek do makaronu. Dodaję go także do marynowania mięsa, sprawdza się świetnie.

Składniki:

Przygotowanie:

Na patelni uprażyć orzeszki piniowe. Do kielicha blendera wrzucić listki bazylii, orzeszki piniowe, czosnek i starty ser. Doprawić solą i pieprzem. Zblendować na gładki sos. W razie gdy jest za gęsty można dodać więcej oliwy. 




Komentarze

  1. Pesto z makaronem jeszcze nie robiłam. Widzę że warto spróbować

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszę wypróbować do mięsa. Z makaronem już robiłam

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Copyright © zacisze kuchenne