GRZANKI Z PIKANTNĄ PASTĄ Z JAJEK

Grzanki z pikantną pastą z jajek

Pasta jajeczna z sosem Sriracha

Grzanki z pikantną pastą z jajek, to fajny pomysł na śniadanie. Robi się błyskawicznie, a smakuje wybornie. Dla fanów pasty jajecznej, to będzie miła odmiana. 

Składniki:

  • 2-3 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżeczki majonezu
  • sos Sriracha - ilość wg uznania i tolerancji (u mnie 1 łyżeczka)
  • garść posiekanego szczypiorku
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku
  • sałata ulubiona
  • 1 cebula czerwona
  • 2-4 kromki chleba lub bułki 
  • oliwa do podsmażenia chleba

Przygotowanie:

Jajka rozgnieść w miseczce widelcem. Dodać majonez, sos Sriracha, zioła i przyprawy. Wymieszać. Na rozgrzaną patelnię grillową wylać 1 łyżkę oliwy. Grillować pieczywo. Na grzankach ułożyć sałatę, wyłożyć pastę jajeczną. Posypać piórkami cebuli. 




Komentarze

  1. Taki pikantny smak na pewno zagościłby na stole mojej mamy.

    OdpowiedzUsuń
  2. Dawno nie jadłam pasty jajecznej. Już wiem co będę robić

    OdpowiedzUsuń
  3. Chętnie bym spróbowała taka grzankę

    OdpowiedzUsuń
  4. Dawno nie jadłam takiej pasty. Mam ochotę zrobić choć troszeczkę

    OdpowiedzUsuń
  5. Takiej jeszcze nie robiłam. Na pewno spróbuję

    OdpowiedzUsuń
  6. Dodatek sosu Sriracha z pewnością dodaje tej paście charakteru. Ja z chęcią spróbuję, może następnym razem. :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Takie grzanki chętnie bym zjadła na śniadanie. Dawno nie robiłam pasty jajecznej

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Copyright © zacisze kuchenne