KANAPKA Z PASTĄ TUŃCZYKOWĄ

Kanapka z pastą tuńczykową 

Pożywna kanapka na wynos 


Kanapka z pastą tuńczykową jest moim częstym wyborem śniadaniowym. Bardzo lubię w takim zestawieniu  tuńczyka. Z marchewką stanowi doskonałe połączenie. Polecam też tę pastę z wędzonego sera

Kanapka z pastą tuńczykową - Składniki:

  • 4 kromki chleba domowego na zakwasie
  • 1 puszka tuńczyka w oliwie z oliwek
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 mała marchewka
  • pół cebuli białej
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1-2 łyżki posiekanego koperku
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy angielskiej 
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa lub masło do chleba

Kanapka z pastą tuńczykową - Przepis:

Tuńczyka odsączyć z oliwy, rozgnieść w miseczce widelcem. Dodać startą na tarce marchewkę, posiekaną w kostkę cebulę i ogórki. Dodać rozgniecione widelcem jajka, koperek, majonez i musztardę. Wymieszać całość. Doprawić do smaku przyprawami. Chleb upiec na patelni grillowej lub w tosterze. Kromki podpieczone posmarować oliwą lub masłem. Nałożyć na 2 kromki chleba. Złożyć kanapki. 











Komentarze

  1. Brzmi smacznie. Nie robiłam takiej pasty.

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię takie pasty. Za mną chodzi klasyczna z makreli.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Copyright © zacisze kuchenne