Kiszony kalafior z buraczkami. Domowe kiszonki, które leczą.

Domowe kiszonki, które leczą.
Kiszonki są z nami od bardzo dawna. Już nasz babcie korzystały z ich cudownych właściwości. Po latach wróciły do łask i ponownie królują na naszych stołach. Nie wyobrażam sobie zimy bez kiszonych ogórków, buraków czy kapusty. Do tych tradycyjnych przetworów, z każdym rokiem, dołączam kiszonki z innych dostępnych u nas produktów. Jedne z większym inne z mniejszym powodzeniem:-)
Teraz, dzięki wydawnictwu RM, weszłam w posiadanie skarbnicy pomysłów na domowe kiszonki, autorstwa autorstwa Ewy Sypnik – Pogorzelskiej i Magdaleny Jarzynki – Jendrzejewskiej, dyplomowanych dietetyczek z powołania i założycielek Poradni Dietetycznej Dietosfera. W książce znajdziemy wyjątkowe przepisy i inspiracje na kiszone warzywa i owoce oraz propozycje na ich wykorzystanie w kuchni. Autorki dzielą się radami i praktycznymi wskazówkami dotyczącymi przygotowania kiszonek. Opisują ich nieocenione zalety zdrowotne. Bardzo polecam tę pozycję. Pozwoli nam poeksperymentować i wprowadzić dużo nowych smaków. Zamkniemy lato w słoiku i będziemy się nim delektować przez cały rok:-)
Teraz, dzięki wydawnictwu RM, weszłam w posiadanie skarbnicy pomysłów na domowe kiszonki, autorstwa autorstwa Ewy Sypnik – Pogorzelskiej i Magdaleny Jarzynki – Jendrzejewskiej, dyplomowanych dietetyczek z powołania i założycielek Poradni Dietetycznej Dietosfera. W książce znajdziemy wyjątkowe przepisy i inspiracje na kiszone warzywa i owoce oraz propozycje na ich wykorzystanie w kuchni. Autorki dzielą się radami i praktycznymi wskazówkami dotyczącymi przygotowania kiszonek. Opisują ich nieocenione zalety zdrowotne. Bardzo polecam tę pozycję. Pozwoli nam poeksperymentować i wprowadzić dużo nowych smaków. Zamkniemy lato w słoiku i będziemy się nim delektować przez cały rok:-)