DESER KOKOSOWY Z CHIA
Deser kokosowy z chia 
Kremowy pudding kokosowy z chia i mango 
Deser kokosowy z chia, to mój ostatni faworyt. Kończę jedną porcję i zaraz nastawiam kolejną. Kremowy, aksamitny, pyszny... Można również przygotować go na śniadanie. Kwestia kto jak woli:-) Polecam!
Składniki:
- 300 ml mleka kokosowego (przygotowałam z czystego kremu kokosowego w kostce)
 - 3 łyżki nasion chia
 - 1-2 łyżki jogurtu greckiego
 - syrop klonowy lub miód do smaku
 - pulpa z mango
 - świeże owoce (u mnie granat i kiwi)
 - listki mięty
 
Przygotowanie:
Do mleka kokosowego wsypać chia, wymieszać. Dosłodzić do smaku syropem klonowym. Wstawić na min. 3h do lodówki (najlepiej na noc). Dodać jogurt i wymieszać. Na wierzch wylać pulpę z mango. Udekorować owocami i listkami mięty.






Muszę przyznać, że takiego deseru jeszcze nie jadłam.
OdpowiedzUsuńKokosowy deser brzmi świetnie. Z chęcią bym spróbowała
OdpowiedzUsuńWspaniały deser! Od razu chciałoby się zjeść. :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię taką formę deserów, zwłaszcza z dodatkiem chia. Wygląda bardzo smakowicie!
OdpowiedzUsuńCoś pysznego...Chętnie wypróbuję na słodkie śniadanie.
OdpowiedzUsuńRewelacyjnie się prezentuje. Nic tylko próbować
OdpowiedzUsuń