OMLET Z KIEŁBASĄ I BRUKSELKĄ

Omlet z kiełbasą i brukselką

Najlepsze śniadanie z brukselką 


Omlet z kiełbasą i brukselką proponuję dla fanów zielonych kapustek.  Wyszedł prawdziwy sztos! Mój zachwyt nie każdy zrozumie.  Znam tyle samo osób, które kochają brukselkę jak i jej nie nawidzą.  Tą śniadaniową propozycją może warto zacząć oswajać ją?

Składniki na omlet z kiełbasą i brukselką:

Przygotowanie omleta z kiełbasą i brukselką:

Uciąć końce w brukselkach i pokroić je na ćwiartki. Cebulę pokroić w piórka, a kiełbasę w plasterki.  Wrzucić na rozgrzaną oliwę cebulę, po chwili dorzucić kiełbasę i brukselki. Smażyć, aż brukselka zmięknie. Doprawić płatkami chilli i solą. Jajka rozbełtać z solą i pieprzem. Wylać na patelnię. Po chwili położyć plasterki sera.  Smażyć do ścięcia jajek. Można obrócić na drugą stronę lub złożyć na pół omlet.



Komentarze

  1. Ja akurat nie lubię brukselki, ale mogłabym ją zamienić na brokuł.

    OdpowiedzUsuń
  2. Jakoś zawsze jadłam brukselkę w ramach drugiego dania (jako dodatek lub z jakimś sosem), ewentualnie w zupie. Do tej pory jeszcze nie próbowałam łączyć brukselki z jajkami, także jest to dla mnie ciekawa odmiana. Myślę, że śniadanie w takim wydaniu okaże się wręcz idealne ;) Choć muszę najpierw jutro kupić brukselkę, także dopiero pojutrze będę mogła wypróbować ten przepis. Mam nadzieję, że będziesz publikowała więcej ciekawych wpisów dotyczących potraw z dodatkiem brukselki ;) Naprawdę nie rozumiem jak można jej nie lubić, jest przecież pyszna!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Copyright © zacisze kuchenne