SUSZONE OWOCE PIGWOWCA

Suszone owoce pigwowca 

Idealny dodatek do herbaty


Suszone owoce pigwowca zrobiłam po raz pierwszy. Doskonale smakują z gorącą herbatą - duża dawka witaminy C. I nie ukrywam, że przy tej okazji przygotowałam z większości prezenty dla najbliższych na nadchodzące Święta  Bożego Narodzenia. Polecam!

Składniki:

  • owoce pigwowca japońskiego - ilość dowolna
  • suszarka do suszenia owoców, warzyw i grzybów

Przygotowanie:

Owoce umyć dokładnie szmatką w ciepłej wodzie. Wytrzeć do sucha. Pokroić pigwowca w cieniutkie plasterki. Usunąć pestki. Układać na sitach suszarki. Suszyć kilka godzin, zmieniając położenia sit. Suche przełożyć do szczelnych pojemników lub słoików.






Komentarze

Prześlij komentarz

Copyright © zacisze kuchenne