LABNEH Z ZATAREM I OLIWKAMI

Labneh z zatarem i oliwkami

Najlepszy serek  na imprezę 


Labneh z zatarem (za'tarem) i oliwkami zrobiłam na nasze babskie spotkanie serialowe. Zapewniam, że danie bardzo proste, ale z takim efektem WOW! Dlatego, zróbcie, gdy macie jakąś imprezę:-) Oczywiście bez imprezy też polecam serdecznie. Przepis na labneh znajdziecie tutaj.

Składniki:

Przygotowanie:

Serek labneh wyłożyć na półmisek. Polać go obficie oliwą. Posypać przyprawą zatar (z'atar). Rozrzucić odsączone oliwki kalamata. Podawać ze świeżym pieczywem, grzankami lub krakersami.

* Zatar (zahtar, za'atar) - arabska mieszanka przypraw z sumaku, tymianku i prażonego sezamu, z odrobiną soli.














Komentarze

  1. Pierwszy raz widzę. Jestem ciekawa smaku.

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny przepis. Myślę, że wypróbuję na podobną okazję lub wcześniej bez. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie znam tej potrawy. Zapowiada się bardzo smacznie

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Copyright © zacisze kuchenne