CROISSANT Z KOZIM SERKIEM I SZPARAGAMI
Croissant z kozim serkiem i szparagami
Pyszna kanapka ze szparagami
Croissant z kozim serkiem i szparagami, to doskonała propozycja śniadaniowa dla miłośników szparagów. Tak naprawdę możemy przygotować posiłek na wypasie jak z najlepszego bistro w Paryżu:-)
Składniki:
- 1-2 croissanty
- serek kozi naturalny
- kilka szparagów
- kilka listków bazylii
- skórka starta z cytryny
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek
- płatki chili
Przygotowanie:
Uciąć lub odłamać końce zdrewniałe szparagów. Resztę pokroić w drobne plasterki. Na oliwie podsmażyć szparagi z dodatkiem płatków chili. Doprawić solą i pieprzem. Croissanty przekroić na pół, opie c w tosterze, lu podgrzać na patelni grillowej z odrobiną oliwy. Posmarować obie połówki serkiem kozim. Na jedną część wyłożyć podsmażone szparagi. Posypać posiekaną bazylią. Posypać startą skórką z cytryny. Przykryć drugą połówką rogalika.
Świetny pomysł na doskonały smak.
OdpowiedzUsuń