CROISSANT Z KOZIM SERKIEM I SZPARAGAMI

Croissant z kozim serkiem i szparagami 

Pyszna kanapka ze szparagami 


Croissant z kozim serkiem i szparagami, to doskonała propozycja śniadaniowa dla miłośników szparagów.  Tak naprawdę możemy przygotować posiłek na wypasie jak z najlepszego bistro w Paryżu:-)

Składniki:

  • 1-2 croissanty
  • serek kozi naturalny
  • kilka szparagów
  • kilka listków bazylii
  • skórka starta z cytryny
  • sól, pieprz
  • oliwa  z oliwek
  • płatki chili

Przygotowanie:

Uciąć lub odłamać końce zdrewniałe szparagów. Resztę pokroić w drobne plasterki. Na oliwie podsmażyć szparagi z dodatkiem płatków chili. Doprawić solą i pieprzem. Croissanty przekroić na pół, opie c w tosterze, lu podgrzać na patelni grillowej z odrobiną oliwy. Posmarować obie połówki serkiem kozim. Na jedną część wyłożyć podsmażone szparagi. Posypać posiekaną bazylią. Posypać startą skórką z cytryny. Przykryć drugą połówką rogalika.



Komentarze

Prześlij komentarz

Copyright © zacisze kuchenne