CROISSANT Z FIGAMI NA SŁONO

Croissant z figami na słono 

Wytrawna kanapka z figami 


Croissant z figami na słono zrobiłam sobie na śniadanie. Bardzo efektownie wyszło. Lubię połączenie sera z owocami, a w słodkim rogaliku smakuje wybornie. Mówię Wam - „niebo w gębie”:-)

Składniki:

  • 1 croissant
  • 1 świeża figa
  • kilka plasterków koziego sera
  • 2 plasterki szynki suszonej
  • masło do posmarowania
  • ulubiona sałata
  • miód do polania (niekoniecznie)
Przygotowanie:

Croissanta przekroić na pół i posmarować masłem. Układać warstwowo: sałatę, szynkę, ser i figa na końcu. Można polać miodem. Przykryć drugą połówką croissanta. Rogalika można podpiec na patelni grillowej.



Komentarze

  1. Ależ to ciekawe połączenie. Podoba mi się.

    OdpowiedzUsuń
  2. Będę musiała spróbować. Nigdy nie jadłam fig

    OdpowiedzUsuń
  3. Niezwykle pyszna propozycja :) Dawno nie widziałam tak smakowitego croissanta.

    OdpowiedzUsuń
  4. Może być smaczny. Chciałbym spróbować

    OdpowiedzUsuń
  5. Pychota dla fanów croissantów. :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Pysznie się zapowiada. Takiego jeszcze nie próbowałam

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Copyright © zacisze kuchenne