CARPACCIO Z POMIDORÓW

Carpaccio z pomidorów 

Najlepsza pomidorowa przystawka 

 

Carpaccio z pomidorów  to idealna przystawka. Teraz pomidory smakują wyjątkowo. A ich różnorodność i kolorystyka doskonale wpasowują się w jesienne klimaty. 

Carpaccio z pomidorów - Składniki:

  • kilka pomidorów - malinowy, żółty, czarny 
  • oliwa extra virgin 
  • krem balsamiczny
  • kilka listków bazylii
  • gałązka rozmarynu 
  • pół czerwonej cebuli
  • pół łyżeczki kaparów z zalewy 
  • ser parmezan w kawałku 
  • sól i pieprz

Carpaccio z pomidorów - Przepis:

Na półmisek rozlać oliwę, skropić kremem balsamicznym. Dodać przyprawy. Pomidory pokroić w bardzo cieniutkie  plasterki. Rozłożyć na półmisku. Posiekać bazylię, rozmaryn, cebulę i kapary. Dodać oliwę. Wymieszać wszystko. Polać sosem pomidory. Zetrzeć  na wierzch ser. Na koniec doprawić wg swojego smaku. 



Komentarze

  1. Pycha! prostota, która zachwyca smakiem.

    OdpowiedzUsuń
  2. Carpaccio z pomidorów to nie tylko wizualna uczta dzięki kolorowym warstwom, ale też lekka i aromatyczna przystawka idealna na jesień. Dodatkowo, gdy pomidory są sezonowe i soczyste, smak jest naprawdę wyrazisty.

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda przepysznie! Carpaccio z pomidorów to idealna lekka przystawka na jesień – kolorowe warstwy i aromatyczne dodatki świetnie komponują się ze sobą.

    OdpowiedzUsuń
  4. Lekka aromatyczna i pyszna przystawka, uwielbiam.

    OdpowiedzUsuń
  5. Proste, szybkie i efektowne danie, które zachwyci każdego gościa!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Copyright © zacisze kuchenne