CARPACCIO Z POMIDORÓW
Carpaccio z pomidorów
Najlepsza pomidorowa przystawka
Carpaccio z pomidorów to idealna przystawka. Teraz pomidory smakują wyjątkowo. A ich różnorodność i kolorystyka doskonale wpasowują się w jesienne klimaty.
Carpaccio z pomidorów - Składniki:
- kilka pomidorów - malinowy, żółty, czarny
- oliwa extra virgin
- krem balsamiczny
- kilka listków bazylii
- gałązka rozmarynu
- pół czerwonej cebuli
- pół łyżeczki kaparów z zalewy
- ser parmezan w kawałku
- sól i pieprz
Carpaccio z pomidorów - Przepis:
Na
półmisek rozlać oliwę, skropić kremem balsamicznym. Dodać przyprawy.
Pomidory pokroić w bardzo cieniutkie plasterki. Rozłożyć na półmisku.
Posiekać bazylię, rozmaryn, cebulę i kapary. Dodać oliwę. Wymieszać wszystko. Polać
sosem pomidory. Zetrzeć na wierzch ser. Na koniec doprawić wg swojego
smaku.



Pyszne! Uwielbia tego typu jedzonko.
OdpowiedzUsuńPycha! prostota, która zachwyca smakiem.
OdpowiedzUsuńCarpaccio z pomidorów to nie tylko wizualna uczta dzięki kolorowym warstwom, ale też lekka i aromatyczna przystawka idealna na jesień. Dodatkowo, gdy pomidory są sezonowe i soczyste, smak jest naprawdę wyrazisty.
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie! Carpaccio z pomidorów to idealna lekka przystawka na jesień – kolorowe warstwy i aromatyczne dodatki świetnie komponują się ze sobą.
OdpowiedzUsuńLekka aromatyczna i pyszna przystawka, uwielbiam.
OdpowiedzUsuńProste, szybkie i efektowne danie, które zachwyci każdego gościa!
OdpowiedzUsuń